R3 3100 sistem kapanıp açılıyor

baranbea2

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bilgisayarım 1 saniyeden kısa bir süreliğine açılıp kapanıyor bayağı hızlı kapanıyor ki işlemci ve kasanın fanları durmuyor ışıkları sönmüyor bile sorun nerede olabilir statik elektriklenme olmuş olabilir mi yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özelliklerim.
  • R3 3100 3.80GHz.
  • Gigabyte 1660 Super 6 GB.
  • 16 GB G.Skill 3000MHz.
  • RAM'ler 256 GB XPG M.2 SSD.
  • 650W 80Plus Power Boost kasa.
Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam bilgisayarım 1 saniyeden kısa bir süreliğine açılıp kapanıyor bayağı hızlı kapanıyor ki işlemci ve kasanın fanları durmuyor ışıkları sönmüyor bile sorun nerede olabilir statik elektriklenme olmuş olabilir mi yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özelliklerim.
  • R3 3100 3.80GHz.
  • Gigabyte 1660 Super 6 GB.
  • 16 GB G.Skill 3000MHz.
  • RAM'ler 256 GB XPG M.2 SSD.
  • 650W 80Plus Power Boost kasa.
Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için.
Statik elektrikten olmuş olabilir sert plastikle anakartın üzerini tarayın.

Uzay montajda çalıştırın sistemi.
  • Sistemi uzay montaj olarak çalıştırma.
Bu işlem sırasında anakarta USB, görüntü kablosu ve ethernet kablosu gibi kablolar bağlı olmasın. Anakartınızı kasanın dışına çıkarın. Sadece işlemci, bellekler ve ekran kartı takılı olsun. Kablo olarak sadece işlemci, anakart ve ekran kartının güç kablosu bağlı olsun. Power Switch pinlerine kısa devre yaparak sistemi çalıştırın. Bu işlemle aşağıdaki hataları tespit edebilirsiniz.

• Kasanın içindeki kısa devre.
  • Ön paneldeki USB, jak girişi, güç ve HDD aktivite ışığı, Power Switch ve reset Switch arızasını tespit edebilirsiniz.
  • Fanlarda arıza olması.

En yon peçete ile ekran kartını işlemci fanını ve kasanın fanlarındaki tozu aldırmıştım başkada birşey yapmadım parçalar yeni sorunsuz çalışıyor bu işlemi yaparken yani kapanıp açılırken işlemcinin fanı kasanın fanı bile durmuyor nerdeyse ışıkları bile sönmüyor yani araştırıyorum ama sorunum yok sanki

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı