R3 3100 sistem kendi kendine reset atıyor

vincenzo

Zeptopat
Katılım
26 Temmuz 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım bugün kendine kendine reset atmaya başladı. Çok zorlayan birisi değilim Valorant ve ETS 2 gibi oyunlar oynarım. Ya mavi ekran verip kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı deyip reset atıyor ya da direkt kendini resetliyor RAM testi yaptım. RAM'lerde bir sorun yok. Memtest64 programını kullandım. Bilgisayarımın özellikleri AMD Ryzen 3 3100, ekran kartım NVIDIA GeForce 1050 Ti, anakart ASUS Prime A320M-E, RAM HyperX 16 GB, güç kaynağı Cooler Master MWE White 700 230V. Lütfen yardımcı olacak bilgili kişileri bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hata kodunu göremiyorum mavi ekran geliyo hemen gidiyo milisaniyelik görünüyo diyebilirim 1.30 saattir resetlemedi kendini ram slotunu değiştiricem bir daha olursa tek slot kullanıyorum ssd de problem olabilir mi? Ve cidden bilgisayarıma çok iyi bakarım ve çok özen gösteririm temizliğine ssd de sadece windows kurulu aldığımdan beri başka birşey yüklenmedi ssd ye
Hata kodu görünmüyo mavi ekran milisaniyelik duruyor hemen gidiyor
 
Baktım hata yok tarama yaptım bişey çıkmadı oyundayken hiçbi sorun yok ama masaüstünde tarayıcı da falan reset atıyor.
Dostlar fün biligisayarcıya gittim ve bana ssd ömrünün yüzde 89 a indiğni söyledi o yüzden olduğunu söyledi ssd söküldü herşeyi harddiske kurduk ama eve grldiğimde sorun hâlâ devam ediyordu ve hâlen düzelmedi 3 gündür bu sorunla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olucam cidden recep baltaş bi baksan abi bi yardımcı olsan
 
Son düzenleme:
Baktım hata yok tarama yaptım bir şey çıkmadı oyundayken hiçbir sorun yok ama masaüstünde tarayıcı da falan reset atıyor.
Dostlar fün biligisayarcıya gittim ve bana SSD ömrünün yüzde 89'a indiğni söyledi o yüzden olduğunu söyledi SSD söküldü her şeyi hard diske kurduk ama eve grldiğimde sorun hâlâ devam ediyordu ve hâlen düzelmedi 3 gündür bu sorunla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olacağım cidden Recep Baltaş bir baksan abi bir yardımcı olsan.

Qcct ile test yapar mısınız PSU arızalı olabilir.
Rehber: OCCT ile güç kaynağı testi buradaki adımları izleyin uygulayın.
SSD sağlığı % 20'lere inmediği sürece sorun olmaz.
 
Son düzenleme:
Occt testi yaptım herhangi bir arıza vermedi bilgisayarcı çalıştırmış resetlememiş hiç acaba benim güç kablom da sorun olabilir mi? Veya monitörde falan oyunda bişey yok ama tarayıcı da veya windowstayken reset yiyorum
 
OCCT testi yaptım herhangi bir arıza vermedi bilgisayarcı çalıştırmış resetlememiş hiç acaba benim güç kablom da sorun olabilir mi? Veya monitörde falan oyunda bir şey yok ama tarayıcı da veya Windows'tayken reset yiyorum.

Donanımsal olarak bir sıkıntı yok gibi sistemsel olarak kaynaklanabilir format atmayı deneyin bir de.
 
Hocam 3 günde 3 kez ben 1 kez bilgisayarcı format attı ssd söküldü harddisk var şuan güç kablosu veya anakart arızalı olabilir mi bir de söylemişmiydim hatırlamıyorum fakat benim cpu fan portum bozuk alındığından beri chasis fan portundan çalıştırıyorum işlemci fanını aldığımdan beri bi bu şekilde ve bunca zaman sorun yaşamadım bundan dolayı olabilir mi? Ama ısılar normal ekran kartı ve işlemci ısısı boşta 40 45 arası yükte 60 max işlemci ekran kartım ise boşta 30 35 arası yükte 55 60 çok nadiren ağır oyunlarda 65 oluyo cideen kafayı yemek üzereyim 3 gündür sorunu bulsam o bile yeterli bana ve bilgisayarı bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu çünkü oyun dışında da bilgisayarda çok işim oluyo.
 
Hocam 3 günde 3 kez ben 1 kez bilgisayarcı format attı SSD söküldü hard disk var şu an güç kablosu veya anakart arızalı olabilir mi bir de söylemiş miydim hatırlamıyorum fakat benim CPU fan portum bozuk alındığından beri chasis fan portundan çalıştırıyorum işlemci fanını aldığımdan beri bir bu şekilde ve bunca zaman sorun yaşamadım bundan dolayı olabilir mi? Ama ısılar normal ekran kartı ve işlemci ısısı boşta 40 45 arası yükte 60 Max işlemci ekran kartım ise boşta 30 35 arası yükte 55 60 çok nadiren ağır oyunlarda 65 oluyor cideen kafayı yemek üzereyim 3 gündür sorunu bulsam o bile yeterli bana ve bilgisayarı bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu çünkü oyun dışında da bilgisayarda çok işim oluyor.

Hayır CPU girişine fanı takmasanızda reset sebebi olmaz ama sıcaklıklar 85'in üstüne çıkıyorsa sistem kendini otomatik kapatır.
Güç kablosundan olacağını sanmıyorum anakart kaynaklı gibi duruyor bir de BIOS sıfırlamayı deneyin RAM'leri temizleyin CPU soğutucusunu çıkarın termal macun anakarta değmiş olabilir HDD'yi anakartta başka SATA portuna takın işlemciyi kontrol edin pinlerde kırılma yamulma var mı diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı