R3 3100 sistem uygulamalardan masaüstüne atıyor

kosedekibalici

Hectopat
İlginç bir sorunla karşı karşıyayım ve ne yaptıysam çözüme kavuşamadım. Bu nedenle daha önce başına gelen var mı diye sormak istedim. Sistemim:

*Gigabyte B450M DS3h
*Gskill DDR4 3600 MHz 8 GB X 2
*Patriot Burst 240GB SSD
*Ryzen 3 3100
*Xigmatek Tauro 600W 80+ Bronze
*MSI Armor O.C. RX580 8 GB

Ekran kartınınn macun değişimi ve fan temizliğini yaptım. Buna rağmen oyunlarda 85-90 derece arası sıcaklıklarda kalmaya devam etti. Modeli nedeniyle sıcak çalıştığını ve birçok kişide bu şekilde olduğunu bildiğimden sorun etmedim. Bu şekilde bir süre kullandım vee herhangi bir sorun yaşamadım. Uzun süre oyun oynamaya başlayınca sıcaklık değerlerini düşürmek istedim ve undervolt yaparak 70 derecelere inmeyi başardım. Sorunsuz olarak bu şekilde de bir süre kullandım. Geçenlerde cihaza format attım ve formattan sonra oyunlarda sorun yaşamaya başladım. Hem stock değerlerde hem de undervolt yapılmış değerlerde. Örneğin Rust'a giriyorum bazen 5-10 dakika bazen 3-4 saat oyun oynuyorum sonra birden görüntü donuyor ve mouse takılarak hareket etmeye başlıyor. CTRL+Alt+Del yaptığım zaman gelen seçim ekranında ise normale dönüyor. Tekrardan oyuna dönmek istediğimde gene aynı sorunu yaşıyorum ve pat diye açık olan ne varsa birden kapanıyor Steam, Discord vb. ne varsa. Aynı sorun farklı oyunlarda da başıma geliyor ne yaptıysam çözemedim. Ölçüm katmanını açıp takip ederek deniyorum işlemci ve ekran kartının sıcaklığında herhangi bir sorun görünmüyor. İşinn içinden çıkamadım.

Bu arada yazılımsal olduğunu söyleyecek arkadaşlar için sorun başladığından beri 3-4 kere format attım. Modifiye işletim sistemlerini de denedim MSDN sürümleri de denedim. Sürücüleri Official sitelerden de kurdum driver yükleme programlarından da. Çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı