R3 3100 sistem yükseltmek

RamazanQs

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060
Ryzen 5 5600
1717056796251.png

1717056809072.png

1717056826584.png

1717057553996.png

1717057701247.png

Sistemim şu an bu şekilde kasayı çok kötü kullandım 2 adet fan bozuk çalışmıyor bu şekilde bilgisayarı uzun saatler kullandım bu yüzden bilgisayar çok ısınıp ekstra olarak sistem parçalarına zarar vermiş midir bilmiyorum bakıma gitmesi gerekiyor fakat 1.5 en geç 2 yıl sonra yurt dışına taşınacağım bu yüzden yeni bir sistem almak istemiyorum sistemde en çok işlemci zorlandığı için işlemciyi güçlendirmek istiyorum fakat darboğaz olur mu? Beni 1 2 yıl idare edecek genel olarak FPS oyunları oynuyorum büyük oyunlara pek girmiyorum onun harici mimari ve After Effects gibi programlar kullanıyorum sizce bilgisayarda neleri yükseltmeliyim ve ne almamı önerirsiniz? Ayrıca sıfır bir kasa önerir misiniz bu kasayı değiştirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 alabilirsin. RAM'lerin tek kanalsa çift kanala çevirmen büyük fayda sağlar. Toplam bütçen ne kadar?

Hocam RAM çift kanal fakat zamanında 8+4 şeklinde yapmıştım kafamda belli bir bütçe yok ama F/P olacak ise toplam 10k bütçem var kafamda şöye bir şey kurdum: 500 GB SSD + 8 GB RAM + kasa + işlemci. Fakat hangi işlemciyi almalıyım ve darboğaz yapar mı o konuda pek bilgim yok.

Hocam RAM çift kanal fakat zamanında 8+4 şeklinde yapmıştım kafamda belli bir bütçe yok ama F/P olacak ise toplam 10k bütçem var kafamda şöye bir şey kurdum: 500 GB SSD + 8 GB RAM + kasa + işlemci. Fakat hangi işlemciyi almalıyım ve darboğaz yapar mı o konuda pek bilgim yok.
Darboğaza çok takılma. 5600 alsan 1080P de çoğu kartı besler rahatça. Zaten 1050ti kullanıyorsun o kartı beslemesi çok kolay.

Benim tavsiyem ilk etapta işlemci ve ekran kartı al. Rx 6600 ve 5600 alırsan çok tatlı kombin olur. İşlemciyi ikinci elden alırsan bütçen de açılır hem 500-600 lira kadar. Kullandığın PSU nedir?

Darboğaza çok takılma. 5600 alsan 1080p de çoğu kartı besler rahatça. Zaten 1050 Ti kullanıyorsun o kartı beslemesi çok kolay.

Benim tavsiyem ilk etapta işlemci ve ekran kartı al. RX 6600 ve 5600 alırsan çok tatlı kombin olur. İşlemciyi ikinci elden alırsan bütçen de açılır hem 500-600 lira kadar. Kullandığın PSU nedir?

Hocam bence ilk önce fan alması lazım. Yoksa aldığı yeni bileşenler zarar görebilir fazla ısınmadan dolayı.

Darboğaza çok takılma. 5600 alsan 1080P de çoğu kartı besler rahatça. Zaten 1050ti kullanıyorsun o kartı beslemesi çok kolay.

Benim tavsiyem ilk etapta işlemci ve ekran kartı al. Rx 6600 ve 5600 alırsan çok tatlı kombin olur. İşlemciyi ikinci elden alırsan bütçen de açılır hem 500-600 lira kadar. Kullandığın PSU nedir?
Hocam şuan işteyim psu'ya bakamıyorum fakat 450 veya 500 wat diye hatırlıyorum ayrıca ekran kartı ve işlemci alınca açıkcası zaten yeni bilgisayar fiyatlarına denk geliyor öyle bir durumda az daha koyup sıfıs sistem almak daha mantıklı bence fakat bu bilgisayarı 1 2 yıl kullanacağım bilgisayar şuan kasadan dolayı biraz kullanılamaz halde hazır kasayı değiştirecekken sistemi az çok güçlendireyim diyorum

Hocam bence ilk önce fan alması lazım. Yoksa aldığı yeni bileşenler zarar görebilir fazla ısınmadan dolayı.

Haklısınız hocam zaten şu an kasa kullanılamaz halde neredeyse 3 tane mouse'mi bozdu fazla ısınıyor ve Mouse'ların USB girişini bozuyor bir zaman sonra. Peki kasa olarak ne önerirsiniz?

Hocam şu an işteyim PSU'ya bakamıyorum fakat 450 veya 500 wat diye hatırlıyorum ayrıca ekran kartı ve işlemci alınca açıkçası zaten yeni bilgisayar fiyatlarına denk geliyor öyle bir durumda az daha koyup sıfıs sistem almak daha mantıklı bence fakat bu bilgisayarı 1 2 yıl kullanacağım bilgisayar şu an kasadan dolayı biraz kullanılamaz halde hazır kasayı değiştirecekken sistemi az çok güçlendireyim diyorum.

Haklısınız hocam zaten şu an kasa kullanılamaz halde neredeyse 3 tane mouse'mi bozdu fazla ısınıyor ve Mouse'ların USB girişini bozuyor bir zaman sonra. Peki kasa olarak ne önerirsiniz?

MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW 6x120mm HAVA AKIŞI Mid Tower ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da eğer çok gelmezse bunu önerebilirim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı