R3 3100 sistemde klavye ve fareyi kullanınca işlemci kullanımı %100 oluyor

salihbey5561

Decapat
Daha fazla  
RAM
Adata 3000 MHz CL16 8x2=16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
James Donkey 480GB SSD
Ekran kartı
RX 580 8 GB
Anakart
Gigabyte A320M S2H
İşlemci
R3 3100
Arkadaşlar bu aralar bilgisayarım oyunlarda FPS düşmesi yiyordu. Bunu araştırdım fakat bir sonuca varamadım daha sonra görev yöneticisine girdim ve ekran kartımın istemci sunucu çalışma zamanı tarafından kullanıldığını fark ettim. Yalnız kullanım yükselim inim şeklindedir yani değişkendir bir anda %100 oluyor sonra %20'ye %15 iniyor. Şunu da fark ettim ellemeyince %0'dır yani klavye ve fareyi kullandıkça hareket ettikçe artmaktadır. Bilen varsa yardım etsin PC'den soğudum :(

kankam klavye fareyi başka bir bilgisaayrda dene. Eğer düzgün çalışırsa muhtemelen yazılımsal bir hata var. Tahmini konuşuyorum bu arada. Sıfırdan temiz format atmanı öneririm.

Anakartın son bios güncellemesini yap.
Bende de klavye sapıtıyordu , güncelleme yapınca düzelmişti
Ankart : Gigabyte Aorus b550

Kankam klavye fareyi başka bir bilgisaayrda dene. Eğer düzgün çalışırsa muhtemelen yazılımsal bir hata var. Tahmini konuşuyorum bu arada. Sıfırdan temiz format atmanı öneririm.

Kardeşim 1 haftada 3 format attım düzelmedi virüs ya da ya da formata dayalı bir hata değil bence klavye ve fare meselesini denerim sağ ol.

Anakartın son BIOS güncellemesini yap.
Bende de klavye sapıtıyordu, güncelleme yapınca düzelmişti.
Anakart:
Anakartın son BIOS güncellemesini yap.
Bende de klavye sapıtıyordu, güncelleme yapınca düzelmişti.
Anakart: Gigabyte Aorus B550.
Güncellemiştim aslında ama yeni ekipmanlardan sonra güncellememiştim denerim bugün sağ ol.

Eski ekipmanlarda işlemci %100 oluyor mu ?

Başta acaba kaspersky anti virüs mü yapıyor diye düşündüm
Windows 10 güncellemelerinden olabileceğini düşündüm , son güncellemeler makinemi dengesiz şekilde ağırlaştırıyordu.
Windows güncellemelerinden veya Windows güç yönetiminden de olabilir.

Oynadığın oyunların , yeni güncellemelerinde de kaynaklanıyor olabilir.
Bende ryzen 5 3600x vardı , geçen yıl bir valorant'a güncelleme geldi , fps'ler acayip düşmüştü. Eskiden twitch'te 720p yayın yaparken hiç kasmıyordu , en son gğncelleme ile yayın yapılmayacak kadar takılıyordu.

Eski ekipmanlarda işlemci %100 oluyor mu?

Başta acaba Kaspersky anti virüs mü yapıyor diye düşündüm.
Windows 10 güncellemelerinden olabileceğini düşündüm, son güncellemeler makinemi dengesiz şekilde ağırlaştırıyordu.
Windows güncellemelerinden veya Windows güç yönetiminden de olabilir.

Oynadığın oyunların, yeni güncellemelerinde de kaynaklanıyor olabilir.
Bende Ryzen 5 3600X vardı, geçen yıl bir Valorant'a güncelleme geldi, FPS'ler acayip düşmüştü. Eskiden Twitch'te 720p yayın yaparken hiç kasmıyordu, en son gğncelleme ile yayın yapılmayacak kadar takılıyordu.

Hocam bende ekran kartı birden %100'e çıkıyor işlemci de sıkıntı yok gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı