Çözüldü R3 3100 sistemde RDR 2 FPS drop

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Espada

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Red Dead Redemption 2'de Anlık FPS Droplarla sık sık karşılaşıyorum. Ve bunun sebebini öğrenmek için MSİ AfterBurner'la video kaydı alıp Youtube'a yükledim. Rica etsem bu linkten (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) sorunun ne olduğuna bakabilir misiniz ? Ben anlayamadım buraya danışmak istedim. Mesaj yazanlara şimdiden teşekkürler.

Sistem: AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz AM4
Biostar A320MH 2933MHz AM4 mATX
Palit GeForce GTX1650 GP OC 4GB 128Bit GDDR6
Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15
Netac N535S 240 GB 560/520 MBs 2.5" SATA3 SSD
Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5 SATA 3.0 Harddisk (Oyun Harddiske Kurulu)

Ramden kaynaklanıyor. Sisteminize yetersiz geliyor. Ya dual channel yapin ya da ayarları yükseltip yükü ekran kartına bindirin.

GPU kullanımı aniden düşüyor. Darboğaz yok çünkü kullanımlar ve sıcaklıklar normal. Oyunu HDD'den oynuyorsunuz sanırım. HDD kaynaklı bir darboğaz olasılığı var gibi. RAM ise az.

Merhaba arkadaşlar. Red Dead Redemption 2'de anlık FPS droplarla sık sık karşılaşıyorum. Ve bunun sebebini öğrenmek için MSI Afterburner'la video kaydı alıp YouTube'a yükledim. Rica etsem bu linkten (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) sorunun ne olduğuna bakabilir misiniz? Ben anlayamadım buraya danışmak istedim. Mesaj yazanlara şimdiden teşekkürler.

Sistem: AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz AM4.
BIOSTAR A320MH 2933MHz AM4 mATX.
Palit GeForce GTX1650 GP OC 4 GB 128bit GDDR6.
Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz DDR4 CL15.
Netac N535s 240 GB 560/520 Mbps 2.5" SATA3 SSD.
Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 hard disk (oyun hard diske kurulu)

RAM'iniz yetmiyor büyük ihtimal bende 10 GB civarı RAM kullanıyor.

Görev Yöneticisi'nden belleklerin kaç MHz hızında çalıştığına bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• resim_2021-11-15_161746.png
    resim_2021-11-15_161746.png
    28,8 KB · Görüntüleme: 99
3200 MHz yazıyor

Yanına ek bir tane aynı RAM almanız lazım. Üstelik doku yüklemesi sanırım hızlı olduğu içinde HDD kaynaklı droplar da oluşuyor gibi.

Çözüm
GPU kullanımı aniden düşüyor. Darboğaz yok çünkü kullanımlar ve sıcaklıklar normal. Oyunu HDD'den oynuyorsunuz sanırım. HDD kaynaklı bir darboğaz olasılığı var gibi. RAM ise az.
Yüksek ihtimal RAM'den kaynaklı harddiskde bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Yanına ek bir tane aynı RAM almanız lazım. Üstelik doku yüklemesi sanırım hızlı olduğu içinde HDD kaynaklı droplar da oluşuyor gibi.
Anladım teşekkür ederim.

Yüksek ihtimal RAM'den kaynaklı harddiskde bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bu soruna benzer bir kişide AC Valhalla'da da aynı sorunu yaşıyordu. Ek bir RAM alıp üstünede oyunu SSD'ye kurarak dropları yok etmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı