R3 3100 ve GTX 1650S BFV'te darboğaz yapıyor

Cengizovvv

Picopat
Daha fazla  
Ryzen 3 3100 işlemci ve MSI GTX 1650 Super ekran kartı 8 GB 3000 MHz RAM va. Ssistemimde ekran kartı kullanımı BF5 gibi oyunlarda %55 islemci ise %709-%80 arasında. FPS düşmesi ise sadece oyuna girdigimde harita yüklenme kısmında oluyor. Başka da drop yemiyorum, sizde darbogaz söz konusu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yemezsiniz yiyemezsiniz. Ya depolamınızda problem vardır ya da bellek yetersizliğindendir çift kanal yapmakta fayda var. Çift kanal derken 1 tane daha aynı bellekten alıp takın.

Oyunu i5-7500 + GTX 1060 6G + 2x8 dual channel 16 GB DDR4 2133 MHz RAM kombiniyle 1080p ultra ayarlarda yağ gibi drop olmadan ortalama 70-80 FPS aralığında oynayabiliyorum. Sizin de probleminiz büyük ihtimalle bellek yetersizliği gibi duruyor ki oyun boyunca neredeyse çoğu haritada 9-9.5 GB sistem bellek kullanımı hatta Underground mapinin 10.8 GB RAM kullandığına kendi gözlerimle şahit oldum. (Bu esnada arka planda hiçbir şey açık bile değil).

Bu noktada @Shuichi Tatsuo belirttiği gibi 3000 MHz aynı CL gecikme değerine sahip bir adet daha RAM takviyesi yapın, problem ortadan kalkacaktır muhtemelen. Bu oyunun stabil ve düzgün çalışabilmesi için belleklerin minimum çift kanal 16 GB destekli olması şart gibi bir şey, keza buna benzer bir durumu daha geçen haftalarda yaşayan bir başka forum üyesi; tek kanal 16 GB RAM + i5-9600KF + RTX 2060 Superli sistemindeki bellekleri 2x8 şeklinde opsiyonel olarak değişim yaptıktan sonra problemi ortadan kalkıp, FPS değerleri hatrı sayılır bir oranda artmıştı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Oyunu i5-7500 + GTX 1060 6G + 2x8 Dual Channel 16 GB DDR4 2133 MHz RAM kombiniyle 1080P Ultra ayarlarda yağ gibi drop olmadan ortalama 70-80 FPS aralığında oynayabiliyorum. Sizin de probleminiz büyük ihtimalle bellek yetersizliği gibi duruyor ki oyun boyunca neredeyse çoğu haritada 9-9.5 GB sistem bellek kullanımı hatta Underground mapinin 10.8 GB RAM kullandığına kendi gözlerimle şahit oldum. (Bu esnada arka planda hiçbir şey açık bile değil).

Bu noktada @Shuichi Tatsuo belirttiği gibi 3000 MHz aynı CL gecikme değerine sahip bir adet daha RAM takviyesi yapın, problem ortadan kalkacaktır muhtemelen. Bu oyunun stabil ve düzgün çalışabilmesi için belleklerin minimum çift kanal 16 GB destekli olması şart gibi bir şey, keza buna benzer bir durumu daha geçen haftalarda yaşayan bir başka forum üyesi; tek kanal 16 GB RAM + i5-9600KF + RTX 2060 Super'li sistemindeki bellekleri 2x8 şeklinde opsiyonel olarak değişim yaptıktan sonra problemi ortadan kalkıp, FPS değerleri hatrı sayılır bir oranda artmıştı:

Oyunu i5-7500 + GTX 1060 6G + 2x8 Dual Channel 16 GB DDR4 2133 MHz RAM kombiniyle 1080P Ultra ayarlarda yağ gibi drop olmadan ortalama 70-80 FPS aralığında oynayabiliyorum. Sizin de probleminiz büyük ihtimalle bellek yetersizliği gibi duruyor ki oyun boyunca neredeyse çoğu haritada 9-9.5 GB sistem bellek kullanımı hatta Underground mapinin 10.8 GB RAM kullandığına kendi gözlerimle şahit oldum. (Bu esnada arka planda hiçbir şey açık bile değil).

Bu noktada @Shuichi Tatsuo belirttiği gibi 3000 MHz aynı CL gecikme değerine sahip bir adet daha RAM takviyesi yapın, problem ortadan kalkacaktır muhtemelen. Bu oyunun stabil ve düzgün çalışabilmesi için belleklerin minimum çift kanal 16 GB destekli olması şart gibi bir şey, keza buna benzer bir durumu daha geçen haftalarda yaşayan bir başka forum üyesi; tek kanal 16 GB RAM + i5-9600KF + RTX 2060 Super'li sistemindeki bellekleri 2x8 şeklinde opsiyonel olarak değişim yaptıktan sonra problemi ortadan kalkıp, FPS değerleri hatrı sayılır bir oranda artmıştı:

Dostum haklısın bu konuda fakat benim drop yemem sadece oyun girişinde oluyor fakat anlamadıgım şey ekran kartı kullanımı % 55 60 arası işlemci ise % 70 80 arası bunun RAM ile alakası olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı