R3 3100 ve RX 5500XT sistem Hackintosh kurma

..::Ata::..

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
59
Ryzen 3 3100.
ASUS Dual RX5500 XT 4 GB.
Gigabyte S2H B450M anakart.
2 X 8 GB 3200 MHz DDR4 RAM.
550 Watt Corsair PSU.
WD 1 TB HDD + 240 GB SSD.

Sistemim yukarıdaki gibidir. Daha kasayı toplamadım. İlk iş BIOS güncellemesi yapıp RAM frekanslarını arttıracağım. Sonrasında ilk Mac mi kurmalıyım önceden bazı şeyler duymuştum bu konuda. Mac için sistem gerekliliklerini bilgisayarım karşılar mı hangi sürümü kurmalıyım? Son olarak da Hackintosh sistemlerde daha sonra yeni versiyonlara güncelleme işlemini normal Mac gibi orijinal bir şekilde yapabiliyor muyuz yoksa yine uğraşlı bir şekilde mi oluyor? Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Catliana deneyebilirsin, güncellemede sorun olmaz fakat;
MacOS düşünüyorsan Intel sistem kullanmanı öneririm. AMD sistemlere kurulabiliyor fakat Intel her zaman ilk tercih olmalı.
Yanıtınız için teşekkür ederim fakat bütçeme göre en mantıklı seçenek AMD idi. Bugün kasayı topladım zaten HDD ve SSD gelince kasayı çalıştıracağım. Önce Hackintosh kurmam gerekiyor diye bir şey duymuştum doğru mu (sanırım Catalina için) ya da önce Windows 10 kurup ardından bir eski sürüm macOS kurup güncellesem olur mu? 2. yol sanırım biraz karmaşık oldu? Kısaca Catalinayı önce mi kurmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce macOS kurun mümkünse, değil ise önce Windows sonra macOS'da kurabilirsin.
Kurulum önce imajı USB'ya yazdırdıktan sonra konu içindeki Ryzen sistemler için olan EFI dosyasını kullan.
 
Sistemi test etmek için gelir gelmez Win 10 kurdum SSD ye. HDD henüz hiç kullanmıyorum. Şu anda OpenCore ile Catalina kurabilir miyim? Catalinayı Boşta takılı olan HDD ye kuracağım ve kurarken de Mac dışındaki büyük bir kısmını D diski olarak kullanmak üzere formatlayabilir miyim Mac kurulum ekranı üzerinden? Windows kuruluyken hackintosh kurulumunda takılma oluyormuş ama ben şu anda Win 10 kurulu olmayan diske yüklemeyi deneyeceğim. Eğer kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştirsem emin değilim ama dual boot yapabilmek için BIOS > BOOT sıralamasından öncelik belirterek PC açıldığındaki işletim sistemi tercihimi yapabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kurulum yapmayı denedim. Siyah ekran hatası alıyorum bir sürü yazı geçtikten sonra. Bilgisayara format atıp windowsu silip mi kurmayı deneyeyim macOS u. Bir de gigabyte b450m s2h anakartta istediğiniz ayarların hepsi yok sanırım.
 
Clover biraz biliyordum fakat OpenCore'da onu nereden yapmam gerekiyor? Bir de imajı yazdırdığım USB iki farklı isimde sandisk 1 ve sandisk 3 diye görünüyor boot ekranında. 1 yazan açmıyor boot ekranına geri dönüyor 3 olan açıyor o da dediğim gibi kurulumda siyah ekranda kalıyor. Bu da bir problem midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu araç ile config dosyanı açıp boot args kısmına yazabilirsin. Yazdıktan sonra save yapmayı unutmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı