R3 3100 ve RX 5600 XT sistem toplama

Bilham

Kilopat
Yer
Doğu Karadeniz
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HUAWEI Matebook D15 2020
Ekran Alıntısı.PNG

Herkese merhabalar! Kendime sonunda monitörün de dahil olacağı 7500 TL'lik bir bütçe ayırıp resimdeki sistemi topladım ve sizlerin de bu konuda görüşlerini almak istiyorum.
-144 Hz'yi denemeyi çok istediğimden ötürü yanına bir de gördüğünüz monitörü ekledim. Asıl niyetim 1660 Super eklemekti ama 144 Hz G-Sync monitörlerin fiyatını pek "uygun" bulamadığımdan "Bari hem FreeSync hem de 144 Hz olsun." diyerek gördüğünüz GPU'yu ekledim. Rekabetçi oyun oynamayı beceremediğimden genellikle tek oyunculu oyunlar oynuyorum.
-RAM'ı, ileride yükseltirim diyerek 8 GB olarak seçtim.
-Hem işletim sistemini hem de oyunlarımı seçtiğim SSD'ye kurmayı düşünüyorum. Bitirdiğim oyunları sildiğimden dolayı boş alan sorunu çekmeyeceğimi düşünüyorum.
-En yüksek ayar takıntım yok ve bu yüzden dayandığı yere kadar götürmeyi düşünüyorum. Şu anki bilgisayarım bile 7 yıllık neredeyse.
Önerilerinizi, görüşlerinizi, "Şöyle olsa daha iyi olur, bu olmamış." dediğiniz noktaları paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci yükseltilmeli darboğaz olabilir.
İşlemciyi daha iyi seçmek ileride çok fayda sağlayacaktır.
En kısa zamanda da bir 8GB daha ram ekleyin, zira oyunlarda sıkıntı olabiliyor.
Umarım 144Hz hoşunuza gider :)
R3 3100'ün R5 1600 AF ile çok benzer performans verdiğini görmüştüm. Sonra 1600 AF, bu kartı besleyebiliyorsa 3100 niye beslemesin diyerek böyle bir seçim yaptım. İşlemcim başta 3600 olsun diye de istemiştim ama fiyat ciddi şekilde artınca böyle yaptım ve işin içinden çıkamadım.

Daha ucuz sizin işlemciden.
Parçaların en ucuz olduğu sitelerden tercih ediniz.Mutlaka bir siteden alıcaksınız diye bir şey yok.
Göz önünde bulunduracağım, teşekkür ederim. Peki anakart hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çok mu düşük kalmış diğer bileşenlerin yanında?

Overclock yapmayacaksanız iyi.(Yüksek seviyede)
Biraz daha ucuza bulduklarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı