R3 3200G RX 6500 XT sistemde Valorant oynarken CPU kullanımı %100 oluyor

elvandalton123

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba öncelikle sistemim şu şekilde.
ASUS Prime A320M-F
Ryzen 3 3200G.
AMD MSI 6500 XT.
G.Skill 2x8 GB RAM DDR4 3200MHz.
Gamepower 500W +80 PSU.

Valorant oynarken fotoğrafta da gördüğünüz gibi CPU kullanımı %100 oluyor ve hiç aşağı düşmüyor. Oyun sanki kasıyor gibi oynuyorum ama 200 FPS civarı alıyorum. Düşük ayarlarda 1920x1080p çözünürlükteyim. Bilgisayarı da yeni formatladım ve halen böyle. İşlemcimin yetersiz olduğunu biliyorum sizce yeni işlemci alsam bu oyun kasıyor hissinden kurtulur muyum? Sizce sebep işlemciden dolayı mı denemediğim ayar kalmadı hep aynı. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba öncelikle sistemim şu şekilde.
ASUS Prime A320M-F
Ryzen 3 3200G.
AMD MSI 6500 XT.
G.Skill 2x8 GB RAM DDR4 3200MHz.
Gamepower 500W +80 PSU.

Valorant oynarken fotoğrafta da gördüğünüz gibi CPU kullanımı %100 oluyor ve hiç aşağı düşmüyor. Oyun sanki kasıyor gibi oynuyorum ama 200 FPS civarı alıyorum. Düşük ayarlarda 1920x1080p çözünürlükteyim. Bilgisayarı da yeni formatladım ve halen böyle. İşlemcimin yetersiz olduğunu biliyorum sizce yeni işlemci alsam bu oyun kasıyor hissinden kurtulur muyum? Sizce sebep işlemciden dolayı mı denemediğim ayar kalmadı hep aynı. Yardımcı olur musunuz?
İşlemci çalışıyor işte. İşlemci odaklı oyun zaten hocam. Bütçen varsa değiş. Ekran kaç hz? Kasıyor hissi o yüzdendir.

İşlemci çalışıyor işte. İşlemci odaklı oyun zaten hocam. Bütçen varsa değiş. Ekran kaç hz? Kasıyor hissi o yüzdendir.
ekran 60 hz ama ani fps dalgalanmaları oluyor hocam hz ile alakasız bence çünkü drop oluyor hiç 200 fps gibi değil oyun

%100 olması normal, işlemci gerekli gücü veremiyor, kısacası darboğaz oluyor, 5600'e geçebilirsiniz sorununuz çözülecektir.
şu işlemciyi değişsem kesin geçer mi hocam ya vallahi kafayı yiyeceğim bu durumdan dolayı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı