R3 3200G sisteme yükseltme önerileri

Arno1972

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle sistemim;
MSI B450M-A Pro Max anakart.
Team T-Force Vulcan TUF Alliance 2x8 DDR4 3200MHz RAM.
AMD Ryzen 3 3200G işlemci.
480GB Kioxia Exceria SSD.
Hiper Lux Gaming mıd ATX kasa 500W.
Gamepower Airbender RGB CPU soğutucusu.

Yukarıda belirttiğim sisteme ekran kartı ve işlemci takviyesi yapmayı düşünüyorum. Ekran kartı olacak AMD RX6600, işlemci olarak da AMD Ryzen 5 5500 düşünüyorum. Teknik bilgisayar bilgim hayli az. Fazla teknik terimlere girmeden fiyat performans açısından bunlar yerine başka bir şey alınır mı? Ve bu işlemci ve ekran kartını yukarıda belirttiğim sistem taşır mı? Ekstra bir ihtiyaç var mı? Ayrıyeten ekran kartında sonunda XT yazan bir modeli var, onun farkı nedir? Aradaki farkı ödemeye değer mi? PC ile oyun oynamayı düşünüyorum, yayın vs. gibi ihtiyaçlarım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemim;
MSI B450M-A Pro Max anakart.
Team T-Force Vulcan TUF Alliance 2x8 DDR4 3200MHz RAM.
AMD Ryzen 3 3200G işlemci.
480GB Kioxia Exceria SSD.
Hiper Lux Gaming mıd ATX kasa 500W.
Gamepower Airbender RGB CPU soğutucusu.

Yukarıda belirttiğim sisteme ekran kartı ve işlemci takviyesi yapmayı düşünüyorum. Ekran kartı olacak AMD RX6600, işlemci olarak da AMD Ryzen 5 5500 düşünüyorum. Teknik bilgisayar bilgim hayli az. Fazla teknik terimlere girmeden fiyat performans açısından bunlar yerine başka bir şey alınır mı? Ve bu işlemci ve ekran kartını yukarıda belirttiğim sistem taşır mı? Ekstra bir ihtiyaç var mı? Ayrıyeten ekran kartında sonunda XT yazan bir modeli var, onun farkı nedir? Aradaki farkı ödemeye değer mi? PC ile oyun oynamayı düşünüyorum, yayın vs. gibi ihtiyaçlarım yok.
İşlemciyi 5600 yapıp yanına soğutucu alırsanız iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı