R3 3200G Vega 8'e nasıl OC yapılır?

1600 MHz yapmanı kim söyledi ki sana? Stok frekansı 1200 MHz. Ben 1.15v voltaj vererek ancak yaptım 1600 MHz'i. Doğrudan verirsen tabii ki donar. Başkasının frekansıyla OC mi yapılır? :D ufak ufak arttıracaksın.

Dayı ne diyorsun Allah aşkına? :D yıllardır OC yaparım dediğinden hiçbir şey anlamadım. :D

Oraya hangi değerleri girmem lazım bilgi verebilir misiniz? Bir de Snowman M200 soğutucu kullanıyorum.

1600 MHz yapmanı kim söyledi ki sana? Stok frekansı 1200 MHz. Ben 1.15v voltaj vererek ancak yaptım 1600 MHz'i. Doğrudan verirsen tabii ki donar. Başkasının frekansıyla OC mi yapılır? :D ufak ufak arttıracaksın.

Dayı ne diyorsun Allah aşkına? :D yıllardır OC yaparım dediğinden hiçbir şey anlamadım. :D

Dayıcığım ne alaka demişsin ya hani dayıcığım. İ486DX'e O.C. Yapmış biri olarak alakasını anlatıyorum sana. Yeni bir şey öğrenmiş oldun fena mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dayıcım ne alaka demişsin ya hani dayıcım. i486dx'e O.C. yapmış biri olarak alakasını anlatıyorum sana. Yeni bir şey öğrenmiş oldun fena mı?

Sonuç olarak dediğinden hiçbir şey anlaşılmıyor. Grafik yongasının çekirdek hızını arttırıyoruz biz. Sen ise olmaz diyorsun. Neye göre olmaz? Stok hızı 1200 MHz olan Vega 8 buyur:

1622565609005.png

Stok hali 1250 ben 1300 yaptım yine dondu olmayacak demek ki.

Normalde oynar ya o kadarlık. Voltaj vermene bile gerek kalmaz.

Hocam her 50 arttırdığında test yapmak biraz gereksiz olmaz mı?
Valla gerekli olduğunu gördük az önce hocam. :D 50 aslında büyük bir sayı tek seferde arttırmak için bile. 1200'den 1300'e çıkınca sistem dondu arkadaşta. :D

Vallahi gerekli olduğunu gördük az önce hocam. :D 50 aslında büyük bir sayı tek seferde arttırmak için bile. 1200'den 1300'e çıkınca sistem dondu arkadaşta. :D

Konuyu tam okumadım ben😁
YKS sonrası RAM ekledikten sonra (sizin 2 GB fazla rehberini yapmıştım zaten) yetmez ise ben de OC yapmayı düşünüyorum.
Aklımda bulunsun o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı