R3 3200G yeni sürücü sonrası donmalar başladı

AYDINBEY.01

Hectopat
Daha fazla  
R3 3200G işlemcili bilgisayarımda işlemcinin içerisinde bulunan APU'yu kullanıyorum. Yeni güncellemeden sonra farede takılmalar meydana geliyor. Bilgisayarı açtığımda ilk başta bir şey yok fakat her dakikada donması artıyor ve en sonunda bilgisayarım kilitleniyor. Format attırdım fakat sorunum hâlâ devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

çok teşekkür ederim hocam.İnşallah hallolur.
Çok teşekkür ederim hocam.
Hocam biosu güncelledim. Windows 10 kuruyorum anakart ekranında duruyor. Birşey yapmama gerek varmı? Kapat aç yapsam birşey olurmu?
Abi mavi bı ekran var biraz bekleyin diyor ortadada dönen birşey var. Bekletiyormu biraz burda. Windows kuruyorum.

Son düzenleme:
Ben DDU diyorum, sonra sürücüyü kur diyorum ama sen Windows 10 kuruyorum diyorsun. Ne alaka tam olarak? Ben yapman gerekenleri yazdım.
Windows yok hocam PC de. Garantiye yolladım işlemciyi hocam. Full formatladım sorun devam ediyor.
Ben DDU diyorum, sonra sürücüyü kur diyorum ama sen Windows 10 kuruyorum diyorsun. Ne alaka tam olarak? Ben yapman gerekenleri yazdım.
Parçaları Deneyecek bilgisayarcı olmadığı için mecbur garantiye yolladım.

Kendin zaten sorunu bulmuşsun: ekran kartı sürücüsü. Sorunu biliyorken neden bilgisayarcıya veya garantiye falan yolluyorsun? Neden format attırıyorsun? Format her şeyi çözmez.

Bak ben sana bir link attım konudaki 2. iletimde: https://www.amd.com/en/support/prev...essors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-3200g. Bu linke girip istediğin sürümü kur. İster 21.3.2 sürümünü, ister 21.3.1 sürümünü, ister 21.2.3 sürümünü, ister 20.12.1 sürümünü, ister 20.11.3 sürümünü, ister 20.11.2 sürümünü... İstediğini kur buradan. Ama 21.4.1 sürümünü asla kurma. Madem en son sürüm (21.4.1) sorun çıkarıyor, neden onu sürekli kurup duruyorsun? Konuda "En son bilgisayarımı kapatmadan önce AMD Software güncellemesi geldi. Güncelledim ve bilgisayarı kapadım. Sabah kalktığımda farede takılmalar ve bir süre sonra bilgisayarım donmaya başladı." demişsin. Yani normalde en yeni çıkan sürücüden önceki herhangi bir sürümü kullanıyormuşsun, sorun yokmuş. Daha sonrasında en yeni çıkan sürücü gelmiş, onu kurmuşsun ve sorunlar olmaya başlamış. Bunu kurmak zorunda değilsin.

Son kez yazacağım;

Sisteminde eğer şu an 21.4.1 sürümü kuruluysa DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi bu rehbere göre sürücüyü DDU ile kaldır ve https://www.amd.com/en/support/prev...essors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-3200g buradan herhangi bir sürümü indirip kullan, 21.4.1'in üstünde bir sürüm çıkasıya kadar da güncelleme yapma.

Son düzenleme:
Kendin zaten sorunu bulmuşsun: ekran kartı sürücüsü. Sorunu biliyorken neden bilgisayarcıya veya garantiye falan yolluyorsun? Neden format attırıyorsun? Format her şeyi çözmez.

Bak ben sana bir link attım konudaki 2. iletimde: https://www.amd.com/en/support/prev...essors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-3200g. Bu linke girip istediğin sürümü kur. İster 21.3.2 sürümünü, ister 21.3.1 sürümünü, ister 21.2.3 sürümünü, ister 20.12.1 sürümünü, ister 20.11.3 sürümünü, ister 20.11.2 sürümünü... İstediğini kur buradan. Ama 21.4.1 sürümünü asla kurma. Madem en son sürüm (21.4.1) sorun çıkarıyor, neden onu sürekli kurup duruyorsun? Konuda "En son bilgisayarımı kapatmadan önce AMD Software güncellemesi geldi. Güncelledim ve bilgisayarı kapadım. Sabah kalktığımda farede takılmalar ve bir süre sonra bilgisayarım donmaya başladı." demişsin. Yani normalde en yeni çıkan sürücüden önceki herhangi bir sürümü kullanıyormuşsun, sorun yokmuş. Daha sonrasında en yeni çıkan sürücü gelmiş, onu kurmuşsun ve sorunlar olmaya başlamış. Bunu kurmak zorunda değilsin.

Son kez yazacağım;

Sisteminde eğer şu an 21.4.1 sürümü kuruluysa DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi bu rehbere göre sürücüyü DDU ile kaldır ve https://www.amd.com/en/support/prev...essors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-3200g buradan herhangi bir sürümü indirip kullan, 21.4.1'in üstünde bir sürüm çıkasıya kadar da güncelleme yapma.
Tamam hocam çok sağolun. Hocam söylemesi ayıp abimler olduğu için rahat rahat bakamıyorum PC ye. Bir yerine zarar vereceğimden korkuyorlar. Bilgisayarcıya götürdüm formatla düzelir dedi format attı düzelmedi. İşlemci soğutucusuna attı suçu, yani benden beter burdaki bilgisayarcı. Anladığıma göre bu işlerden iyi anlıyorsunuz. Dediğinizi en kısa sürede uygulayacağım. Sizi gerdiysem şimdiden çok özür dilerim. İşlemci elime ulaştığında ilk işim dediklerinizi uygulamak olacak inşallah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı