Çözüldü R3 3200U Ryzen Controller ile TDP arttırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba, birkaç gün önce R3 3200U ve Vega 3'e sahip bir laptop satın aldım. Valorant tarzı hafif oyunlarda test ettim kendisini. Kendisi oyunlarda ortalama 4.5-6W maksimum ise 7-8W çekiyor ve bu bana komik geldi, Valorant'ta bile tam akıcı değil bu nedenle.

U serisi bir işlemci olduğu için galiba AMD Ultra düşük güç tüketimi için bayağı kısmış bu işlemciyi sanırım. Şu an 60-65 derece arasında geziyor maksimum yük altında. Amacım minimum 12-15W dolaylarına çekmek kendisini Ryzen Controller ile, fazla bir merak içerisinde değilim. 25 veya daha yüksek TDP'ye çekmeyi siz önermiyorsanız düşünmüyorum. Bana Ryzen Controller ile yapılabilecek iyi bir değer fikri verebilir misiniz?

Ryzen Controller üzerinden Vega 3'e de öneri alabilirim. @Vio

Son düzenleme:
Çözüm
@Vio Hmm. Ben de 45W adaptör var, adaptörden mi diye sormak istemiştim.

@Vio @voici cest moz Hocalarım sorunun kaynağını çözdüm galiba. Kurmam gereken BIOS güncellemesini yoğun çaba sonucu bulabildim ve kurdum. Kurunca stok ayarlarda bile 25W görüyor işlemci şu an. Sağlıklı bir BIOS güncellemesinin ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum.
Dediğiniz gibi bunlar U serisi olduğu için amacı oyun değil. Laptoplarda zaten H bile olsa OC desteği olan çok az sayıda model var.

Ayarlarım bu şekilde. Merak etmeyin maksimum kaç W'de çalışıyorsa o kadarda çalışıyor. Bazen 30'u görüyor ama genelde 24-27 arası dolanıyor.
1662331672161.png

1662331680773.png

@Vio Bana 25W dolaylarını otomatik olarak gördü galiba ben de uygula demiştim de hiç bir şekilde TDP artmadı, hâlâ 6W çekiyor yük altında.

Dediğiniz ayarları yaptım benchmark ve oyundaki TDP hala aynı. Maksimum 9W çektiğini gördüm, diğer ayarlarınız nedir acaba? Neyde hata yapıyor olabilirim?

Ayarlarım bu şekilde. Merak etmeyin maksimum kaç W'de çalışıyorsa o kadarda çalışıyor. Bazen 30'u görüyor ama genelde 24-27 arası dolanıyor.
Eki Görüntüle 1507651

Eki Görüntüle 1507652
Şu an bir videoya bakıp 25W ayarlarını yaptım, yine de oyunda maksimum 10W ve altını görüyorum.

Burada ki ayarları ne yapmam lazım?
Ekran Görüntüsü (35).png

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (30).png
    Ekran Görüntüsü (30).png
    420,3 KB · Görüntüleme: 121
  • Ekran Görüntüsü (31).png
    Ekran Görüntüsü (31).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
@Vio Bana 25W dolaylarını otomatik olarak gördü galiba ben de uygula demiştim de hiç bir şekilde TDP artmadı, hâlâ 6W çekiyor yük altında.

Dediğiniz ayarları yaptım benchmark ve oyundaki TDP hala aynı. Maksimum 9W çektiğini gördüm, diğer ayarlarınız nedir acaba? Neyde hata yapıyor olabilirim?

Şu an bir videoya bakıp 25W ayarlarını yaptım, yine de oyunda maksimum 10W ve altını görüyorum.

Burada ki ayarları ne yapmam lazım?Eki Görüntüle 1508896
1662495033164.png
1662495042052.png
1662495048979.png

Yok hocam aynı ayarlar yapılı olduğu halde maksimum 10W görüyor işlemci. PSI0 current limit ve VRM current (a) stok halde. Açıp değerleri göstermemişsiniz. Bu arada ne üzerinden bakıyorsunuz siz 30W çektiğine dair?

MSI Afterburner'den bakıyorum. O diğer ayarlar ile uğraşma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı