R3 3200U sistemde tüm oyunlar 60 FPS'e kilitleniyor

Sabini

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
1.389
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, AMD ekran kartı kullanıyorum ve sürücülerim güncel başında belirtmeliyim. Öncelikle LoL, CSGO gibi oyunlarda rahat 90-200 arası FPS alıyorum bakın rahat diyorum ve oyun akıcıydı. Bilgisayarda hiç bir problem yok, ama dün bir şey oldu ve LoL oynadığım esnada oyun kendini 60 FPS kitledi. Pekala 60 FPS büyük bir sorun değil LoL gibi bir oyun için fakat oyun akıcılığını kaybetti. Fareyi geç algılıyor, zor ilerliyor fakat 60 FPS sabit, eskiden çok akıcı bir şekilde CS:GO oynarken şimdi bu 60 FPS sorunu yüzünden oyun akıcı değil, fare dönmüyor ve ve hiç akıcı değil. Bu konuyu açma sebebim bana yardım edebilecek birilerinin olduğunu düşünmem. Bütün çözümleri denedim, dosya konumu açmadır başka şeylerdir fakat hiç bir şekilde düzelmedi. Bilgisayarda bir problem yok ve sürücülerim güncel dediğim gibi. Ayarlardan VSync aktif ediyorum, aktifse kapatıyorum ama değişen bir şey yok... Şimdiden teşekkürler.
  • AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile GFX 2.60GHz
  • 64 Bit.
  • 8 GB RAM (5.95 kullanılabilir)
  • AMD Radeon tm Vega 3 Graphics (AMD 530 series harici)
Sistemin çok iyi değil diyecekler için tekrar bir hatırlatma yapayım: Akıcı bir şekilde oynayabiliyordum, anlık gelişen ve geri düzeltemediğim bir problem.
 
Radeon ayarlarından oyun performansını en üst düZeye getir.
Evet bu işin farklı bir boyutu, driverlerimi güncelleyebiliyorum fakat güncellediğimde bozuk olarka güncelleniyorlar. Parlaklığı açma özelliği gidiyor, ekran kartı performansını kaybediyor kısacası çok daha kötü oluyor. Bilgisayar için en iyi olanı kullanıyorum ve bu yüzden en güncel sürümü kullanmalısın diyor Radeon için. En güncel sürümü indirirsem işler daha kötü oluyor.
 
Doğru sürücüyü güncellemeden direkt silip son sürümü yüklendiğinde oluyor mu?
Son sürümün ne olduğunu bilmiyorum ve aradığımda bulamıyorum, benimle paylaşma şansın var mı? bir harici olmak üzere iki ekran kartım var ben aradığımda bulamadım doğru ve son sürümü, hatalı oluyor aygıt yöneticisinden yükseltince.
 
Evet DDU programı da bu işe yarıyor indirin ve silin.

Tekrar merhaba. Dediklerinizi yaptım ve akıcı olmama problemi düzeldi, fakat problem problemi doğuruyor sanırım. Şu an ise saçma bir şekilde fazla drop problemi, ateş ettiğin zaman FPS düşüşleri yaşıyorum. Eskiden bunlar olmuyordu. Radeon programı üzerinde ekstra bir ayar mı yapmam gerekiyor?
 

Geri
Yukarı