R3 3300X sistem performansı düşük

Shouldh

Femtopat
Merhabalar, 16 Haziran 2020'de ilk defa bilgisayar aldım. Her yere baktım, bütçem 5000 TL idi. En uygun fiyata GameGaraj adlı siteden Aquarius 5AN modelini biraz özelleştirerek aldım. Normalde işlemci Ryzen 5 2600 iken Technopat ve diğer sitelere sorduğumda Ryzen 3 3300X daha iyi dedikleri için ben de araştırdım ve daha iyi gözüktüğü için onunla değiştirdim. SSD'yi de çıkartıp M.2 SSD aldım.
Aquarius 5AN
İşlemci:
AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz AM4
Anakart:
Biostar B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATX
Ekran Kartı:
Palit GeForce GTX1660 SUPER GP OC 6GB 192Bit GDDR6
Bellek:
Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15
Depolama SATA:
Seçili Ürün Yok
Depolama M.2:
Crucial P1 500 GB 1900/950 MBs NVMe M.2
Güç Kaynağı:
GameGaraj 550Watt 80+ Bronz

Geldiği gün kasayı kurdum ekran kartını falan taktım sonrasında fişe taktım çalışıyordu. Monitörüm olmadığı için televizyondan görüntü almayı denedim olmadı. Sonraki gün bilgisayarcıya götürüp monitöre takmasını ve herhangi bir sorun olup olmadığını sordum. Monitöre görüntü geliyor dedi. VGA girişli monitörüme dönüştürücü ile takıp bilgisayarı kullanmaya başladım. Şimdi sorunlar. İlk yaşadığım sorun monitörün kapanmasıydı. Bazen durduk yere çoğunlukla da CS:GO'da sis içindeyken tam ekran video-yayın izlerken bazen ani renk değişimleri olurken ekran kapanıyor bazen uzun sürüyor bazen kısa ve sis içindeyken sisten çıkmadan ekran geri gelmiyor. Desteğe yazdım dönüştürücü yüzünden olduğunu söylediler; o yüzden yeni monitör alana kadar bu sorunla ilgili hiçbir şey yapamadım. Sonrasında gördüğüm sorun SSD'min performansı dosya gönderirken falan maksimum 10 MB sn 1 kere gördüm görmedim ama genel olarak maksimum 1 MB okuyor yazıyor ve 30KB'a kadar düşebiliyor. Bunu da desteğe yazdığımda dosyadan dosyaya değişeceğini söyledi. Ama kesinlikle M.2 SSD olduğunu hissetmiyorum ya da ben bilmiyorum ilk defa aldım ve M.2 SSD'ler hızlı die biliyorum önceki 10 yıllık bilgisayarımda harddisk vardı ve dosya gönderim hızları falan aynı gibi hissediyorum. Sonrasında SSD'yi göndermemi istediler ama dersler dolayısıyla bilgisayarı kullanamayacağımdan gönderemedim. Yaşadığım başka sorun FPS sorunu. Çoğu oyunun 1660S oyun performanslarına baktığımda benden yüksek FPS aldıkları bariz ortada. Örneğin herkes CS:GO'da 270-300 FPS alırken ben maksimum 200 FPS alıyorum. Minecraft'da 500'lere kadar FPS alırlarken ben maksimum 80 alıyorum. Diğer oyunlarda da böyle FPS değerleri düşük. Diğer bir sorun ise neredeyse her gün bilgisayarın 1-2 saniyeliğine donması ve o saniyede tüm uygulamalar donuyor sesler vs. takılıyor. Dün Photoshop kurarken disk kullanımı %100 oldu ve 1-2 GB olan dosyayı yarım saatte kurdu ve o süreçte bilgisayarı kullanamadım. Bu sorunların nedenini bilmiyorum bilgisayarı iade etmek istedim ama şu anda bu sistemin fiyatı aşırı derece pahalanmış durumda. Ne yapmalıyım? FPS konusunda da değerler çok fazla oynuyor. Bunlar normal şeyler mi? Ben mi çok abartıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı