R3 3300X sistemde Windows 11 donuyor

EricCraven

Hectopat
Makaleler
11
Selam,

Sistemim.
Ryzen 3 3300X (Hyper 212 Spectrum işlemci soğutucu ile)
ASUS TUF B350M Plus.
ASUS GTX 1660 Super.
2x8GB G.Skill 2400MHz RAM.
Transcend 128 GB TS128GSSD370 model SSD (W11 bu SSD'ye kurulu)
Corsair CX750 750watt PSU.
Kasa da 8 tane fan var yani hava dolaşımı da iyi.

3 aydır kullanıyorum hiçbir sorun yok oyun vs oynarken. 2 kez başıma geldi biri PC açıktı sadece musicbee programından MP3 çalıyordu dışarı çıktım eve geri geldim.
PC kitlenmiş yani ses yok mouse vs hiçbir şey çalışmıyor ekran masaüstünde donmuş. Reset attım. PC fanlar Full hız çalıştı açılmadı öyle kaldı. Bende Power'dan kapatıp açtım sorunsuz açıldı sistem. Dün bir kez daha oldu aralarında 15-20 gün var. Yani sık olan bir şey değil. Bu sefer yine o sırada MP3 dinliyordum musicbee bir de ekstra Twitch'den yayın açıktı Microsoft Edge kullanıyorum. İçerdeydim sesin gittiğini fark ettim geldiğimde aynı şekilde donmuştu yine reset attım yine fanlar hızla çalışır şekilde kaldı sonra yine Power ile kapatıp açtım. Sorun niye nedir anlamıyorum.

Memtest ile 4/4 Pass geçtim tertemiz.
Prime işlemci testini 1 saatten fazla çalıştırdım hiçbir sorun yok.
AIDA kararlılık testi aynı şekilde sorunsuz.
Oyunlarda sorun yok film vs izlerken sorun yok bilmiyorum.
Sistem dosya denetlemesi yaptım sorunsuz her şey tam.
Antivirüs uygulaması çalıştırdım tertemiz.
SSD kullanıyorum Windows için ve diğer diskler hiçbirinde sorun yok bozuk sektör yok. Hepsi sağlıklı görünüyor. 2 HDD 3 SSD var.

Aklıma 2 şey geliyor ya Windows 11 sorunu ya da MP3 dinlediğim program? Gerçi her gün çalışıyor yani o olsa çok sık olması lazım. Bilmiyorum yani sistem bir şey yapmadığı sırada oluyor bir MP3 ne kadar yorar ki sistemi?
Olay görüntüleyicisini açtım oralara baktım ama hiçbir şey bulamadım sadece zaten takılma anı ile ilgili bir şey yok sistemi direk kapattığım için uyarı var o kadar.

En son bugün Windows 10'a dönsem mi diye düşündüm ya da tekrar bir temiz kurulum yapıp yine Windows 11 mi kursam diye karar veremedim. Yani sonuçta sistem zarar görür diye korkuyorum bu Power kapatma zorunluluğu yüzünden.

Benzer sorunu ben de yaşamıştım. RX 560 kullanıyorum. Ayda 1 - 2 defa ekran donuyordu, büyük ihtimal ekran kartı sürücüsü çöküyordu. Zaten raporda da öyle gözüküyordu. Ekran kartı sürücüsünü güncelleyince çözüldü.

Ben nereden bakılıyor onu da bilmiyorum yani olay görüntüleyicide bir şey yok. Ancak oyunlarda vs yapmıyor yani eğer çöküyorsa da boşta iken çöküyor yani. Şimdi Windows 10'a dönüyorum. Yeni W11 22H2 gelene kadar en azından Windows 10 da kalayım hem de test etmiş olurum eğer bir sorun olmaz ise sorun W11 demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı