R34'e LPG takılır mı?

HitmenKamil

Decapat
Katılım
4 Kasım 2020
Mesajlar
148
Yer
Bursa
Uzun bir süredir hayalim daha doğrusu belirli bir jenerasyonun hayali olan R34'ün yakıt tüketimi hakkında konu açıp sizlerle tartışmıştık. Yabancı ülkeden araç alma şansım olsa ve bu araç R34 olsa bu yakıt tüketimi rakamlarını gördükten sonra kesin LPG şart olur diye düşündüm. Tabii ki de öyle bir şansımızın olacağını pek sanmıyorum çünkü hem RB26 motor hem de R34 piyasası hem azaldı hem de fiyatlar çok üst düzel olmaya başladı. Sorması biraz saçma olacak ama öyle bir şansınız olsa RB26 motora yani R34'e LPG takar mıydınız ya da takılır mı?
 

Dosya Ekleri

  • images.jpg
    images.jpg
    12,3 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleyen: Moderatör:
R34'e LPG takar mıydınız?
R34'e LPG takacağıma kafama sıkarım ya da yağsız kazığa otururum daha iyi. Zaten bu kadar az sayıda olan bir arabayı alabilecek maddi durumdaki biri yakıt masrafını düşünmez, bu araba da her zaman kullanılabilecek bir araba olmadığı için zaten çok fazla yol da yapılamaz.

Takılır mı sorusuna gelirsek muhtemelen takılır ancak R34'ü R34 yapan şeylerin önemli kısmını da öldürmüş olursun. Bu arada başka ülkede yılda en fazla 5-10 bin kilometre arası yol yapacağın bir arabanın yakıt masrafı da seni pek etkilemez.
 
R34'e lpg takacağıma kafama sıkarım ya da yağsız kazığa otururum daha iyi. Zaten bu kadar az sayıda olan bir arabayı alabilecek maddi durumdaki biri yakıt masrafını düşünmez, bu araba da her zaman kullanılacak bir araba olmadığı için zaten çok fazla yol da yapılamaz.

Takılır mı sorusuna gelirsek muhtemelen takılır ancak R34'ü R34 yapan şeylerin önemli kısmını da öldürmüş olursun.

Ses ve performans konusunda çok etkilediğini duymuştum lpgnin bir de doğrusu benim de o aracı alacak param olsa lpg takacağıma kafama sıkarım daha iyi.
Aracın fiyatı yurtdışında her geçen gün artıyor, bunu alan kişi zevk için alıyor az yakıt tüketmek için değil. Takmasına takılabilir ama vizyonsuzluk olur fikrimce.

Dıştan bakınca keskin hatlı kayış gibi duran bir canavar ama bagajda simit lpg tankı var :D. Düşünmesi bile utanç verici.
 
Normal Skyline olsa atmosferik olduğu için takılır, fakat RB26 gibi Turbolu bir motora kesinlikle LPG takılmaz. Millet Astra 1.4T'ye LPG takıp teker teker sübaplarını eritiyor, arabayı çekişinden düşürüyor. Böyle bir şeyi GT-R'a yaparsanız hem keyifsiz ve sorunlu olacak hem de etraftan linç yiyecekseniz. Şahsen benim bile hayal gücümü durdurdunuz, daha önce GT-R ve LPG kelimesini hiç yan yana hayal etmemiştim.
 

Geri
Yukarı