@gemiciadam Hocam geç yanıt verdiğim için üzgünüm. Mailime bildirim gelmediği için göremedim. Çok girmiyorum foruma. Şimdi şöyle açıklayayım size. Cihaz tamamen kapalıyken, şarj simgesi yoksa orijinaldir. Şarjda iken chazın hiç açılmaması, sadece kırmızı led yanması ve şarj olduğunda da o ledin sönmesi gerekir. Olması gereken bu. Cihazla birlikte gelen SD kartı bilgisayara bağladığınızda "battery 1, battery 2, battery 3" gibi resim dosyaları yoksa ve "rk3326-r35s-linux.dtb" dosyası varsa orijinaldir. Cihazın arkasına baktığınızda (sizin şeffaf kasa olmadığı için açmanız gerek) 2 tane çip varsa demeyeceğim çünkü klonlarda da var. 2 tane çip olup üzerinde eğri elips içinde ters "M" harfi olan bir logo varsa, bu da orijinal olduğunun bir göstergesidir.
Geçmiş mesajlarda bazı arkadaşlar cihazın orijinal olup olmadığının bir önemi olmadığını ve zaten hepsi birbirinin klonu olduğunu söylemiş. 2. söylenen kesinlikle doğru. Buna katılıyorum fakat 1. söylenene katılmıyorum. Klon cihaz, gerçek R36S'e göre güçsüzdür, kısıtlıdır. Klon olanlar, aslında R35 cihazlardır. ArkOS yüklenebiliyor olması önemli değil. Sürekli hata veren, takılan ya da çabuk bataryası biten bir cihazdan ne kadar keyif alabilirsiniz bilmiyorum. Üstelik buna tuşların hassasiyetini, sertliğini ve yumuşaklığını da, kullanım ömrü ile ekleyebiliriz. Şayet ben şu oyunu yükleyeceğim, bu konsolun oyun arşivini yapıp deliler gibi kurcalayacağım diyorsanız, orijinal cihaz olması sizin için çok önemli. Ama 2D oyunlarla belki de biraz PS1 oyunları oynarım bunlar bana yeter diyorsanız, gerçekten klon olsa bile çok takılmayın ama her zaman kısıtlı olacağınızın ve cihaz ömrünün her anlamda orijinaline göre daha az olduğunun bilincinde olun.