R5 1400 3.8 GHz OC Benchmark Sonuçları

3.7 için uygun voltaj bulup kullanmaya devam etsem yine anlık artış olur mu ? Hiç yapmayıp stock kullansam OC'a göre en fazla kaç FPS fark yaratır ? ( Maksimum 3-4 FPS sanırım.)
1.25V üstüne çıkmazsanız 75 dereceden yukarı çıkmaz tahminimce. Daha da düşük olabilir. Anlık artışlar da bunun kadar olmaz, deneyip görebilirsiniz. Stok frekans 3.2 GHz olduğu için 3.2 ile 3.7 arasında hem Average hem de %0.1 Min olarak 3-4 FPS'den fazla olur.

Deneyeceğim. İşlem bitince cevap vereceğim.

Deneyeceğim. İşlem bitince cevap vereceğim.
3.7 GHz için 1.331 voltaj ile 40 dakika Prime95 testi 68-69 derece. Voltajı az daha düşürüp birkaç stres testi daha yaptıktan sonra oyunlarda kontrol edeceğim. Render ve oyun için 40 dakika yerli olur umarım.

Şu anda 1.312 (Orijinal 1.25 V )voltaj ile 3.7 stabil gibi. Prime 95 ile 40 dakika sonunda en yüksek 69 genel olarak 68 idi. GTA 5 de biraz denedim ortalama 60-65 derece. Stok sıcaklığa göre yaklaşık 6-7 derece fark etti. Bu şekilde gönül rahatlığıyla kullanmamda sakınca var mı ? Ani ısı değişimine rastlamadım.

Sormak istediğim bir şey ise 3.8 için 1.4 gibi değerlerle stabil olurken 3.7 GHz için neden bu kadar düşük voltaj yeterli oldu ? 0.1 Ghz bu kadar voltaj etki eder mi ? Ya da işlemcinin silikon şansı o kadar mı ?

Voltajı biraz daha düşürmeyi deneyin, daha çok sıcaklık düşer. Isı iyi, sorunsuz kullanabilirsiniz. Çok uzun ömür istiyorsanız 3.6 1.25V altı kullanabilirsiniz.

İşlemcinin silikon şansı o kadar evet. Bazı Ryzen işlemciler 1.35V ile 4 GHz görebilirken bazıları 1.45V ile göremiyor. Tamamen silicon lottery işi, ayriyeten Motherboard Chip kalitesine de bağlı. Güç fazları ve termal dizaynı en iyi anakartta tabii ki en iyi overclock görülecektir. R3 1200 ile 4.3 GHz görüp stabil çalıştıran birisini biliyorum. Bu biraz nadir vakalardan, geneli her Ryzen (R5 1600,R7 1700) 4.1 GHz ve 4 GHz kolaylıkla görüyor. Ancak ısı/performans oranına değmez. Kendi R5 1600'ümü 0.95MV@ 3.5 GHz'de çalıştırırken maksimum yük altında 45 dereceyi geçmiyordu (Stok fan). 1.17V@3.6'da ise 52 dereceyi geçmiyordu (24 saat test edildi). Bana göre en uzun kullanım ömrü ve en güzel ısı/performans ve güç tüketimi için 3.6 ile 3.7 arasında 1.3V altında kullanmaktır.

Güzel açıklamanız için sağolun. 1.300'da 20. dakikada kitlendiği için 1.312 de kaldım. Güç tüketimini görmezsek işlemci ömrü ve performans için 3.7 ve 1.312 sorunsuz o zaman. Stres testinde kıstas ne olmalıdır ? ( Dakika vs. )

Ayrıca voltajı direkt ayarlamadım. Offset Mode olarak maksimum 1.312'de bunun sıcaklık veya başka bir şeye etkisi yoktur umarım. ( Şimdi aklıma geldi belki de dalgalanmalar bu yüzden oluyordu.)

Konuyu çok uzattım ama 1 saatlik online GTA 5 de biraz daha test ettim. En fazla 71 derece ve yine ortalama 69 derece bu sıcaklık normal midir ? Daha başka soru sormayacağım biliyorum çok uzattım.

Anlık artışlar devam ediyor mu? Etmiyor ise kalabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlık artış yok düzenli şekilde artıyor ve azalıyor. Tek anlık artış sistem boşta iken voltaj artıp azalması ile 36-42 arası geziniyor.

Sonuçlar iç açıcı... Yalnız tek çekirdek performansı üzdü diyebilirim Bir Coffee Lake olmasa da, Haswell işlemci kadar tek çekirdek performansı sunuyor. Alınacaksa, oyunlarda 2K ve üstü çözünürlüklerde ve renderde çok daha verimli diyebiliriz...

Son düzenleme:
Haklısınız. Keşke tek çekirdek biraz daha iyi olsaydı. Bazen diyorum acaba i5 7400 mü alsaydım ? Ara sıra render işim oluyor çünkü. Ama neyse ileriye biraz daha dönük olması tesellim.

Etmiyor ama dün BF 1 single modda bir kere anlık 72 derece oldu başka da sorun yok. 60-70 derece arası uzun süreli kullanımda sorun olur mu ? Stock iken 62-63 derece. Render oyun ve 24 saat indirme için 3.7 GHz ve 1.312 voltaj ile. Genel 66 civarı. 50 dakikalık Prime95 de bile 70 derceyi geçmemişti BF 1 çok zorluyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…