Intel i9 9900K 5.1 GHz CPU-Z Benchmark Testi

i9 9900k 5.1 ghz.png

Voltaj: 1.350 (Daha düşük değer de denenebilir)

Test sonucu;
Tam detay: Intel Core i9 9900K @ 5100 MHz - CPU-Z VALIDATOR
Diğer 5 GHz (3200 ve 3400 MHz RAM karşılaştırmalı) CPU-Z testleri: 3200 MHz ve 3400 MHz RAM CPU-Z Benchmark Testi - Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Benchmark karşılaştırmaları karşısında overclockladıkça daha fazlasına ihtiyaç duyduğun bir rekor duygusuyla beraber yapıyorsun, sadece ne kadar ileri gidebilir diye görmek için yapıyorsun, ya da benim gibi yalnızca elindekinin tüm performansını alabilmek için yapıyorsun.

"Game" amaçlı işlerde bu kadar yüksek güce ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Profesyonel tasarım çizim ve hesaplama yapanlar proje yetiştirme ve işlerin kısa zamanda teslimi için uğraşanlar dışında biraz ürünün sınırlarının dışına çıkmak olarak algılıyorum bunu. Hız ibresi en son 220 olan bir arabaya 260-270 yaptırmaya çalışmak gibi..

Tatmin veya ego değil. Tek çekirdek performansına ihtiyacım olan yazılımlar var. Ayrıca 5.1 GHz sınırları zorlamak değil. Bu işlemcinin sınırlarını 5.5 GHz ve sonrasında zorlamış oluyorsunuz.
Ayrıca GPU render gibi bir nimet varken uzun süre CPU'da takılı kalmayın.

Teşekkür ediyorum o halde cevapladığınız için.

Testler filan iyi güzel hoş da, yanlış anlamayın sakın sadece merakımdan soruyorum zaten 8/16 olan performans olarak çok iyi bir işlemciyi OC etmenin zor sınırlara çıkarmanın mantığı nedir? Egosal tatmin mi? Rekor kırmak mı? Yoksa gerçekten o hıza bir iş için ihtiyaç duyuyor olmak mı?

Belki topa tutulacağım lakin 98 yılından beri bilgisayar işindeyim son 12 yıldır profesyonel render alıyorum CPU'yu gerçek zamanlı zorlayan işlerde. Cidden merak ettim.

Sistemi optimize etme ihtiyaci. Kendi adima soyleyeyim. "K" serisi islemcim var, anakartim iyi, sogutucum iyi. Neden OC yapmayayim, tam performans almayayim?

OC yapmadiktan sonra, "K" serisi islemci almanin ya da Z serisi chipset kullanmanin da tam olarak hakkini vermemis oluyorsun.

Su da var tabi, sonucta OC parcanin omrunden yiyen bir aktivite, riskleri var. Ama fabrika ayarlariyla gelen islemci aslinda kapasitesinin %70-80 inde calisiyor. ( Silikondan silikona degismekle beraber )

Ayrica bilgisayar dunyasinda "Bu hiz bana yeter" diye bir sey yok. 2 dakikada compile ediyorsan kodu, 1.45 dakikada etmeyi tercih edersin. Bunun sonu yok.

En onemli nokta da su, teknolojide high-end e dogru gittikce, %5 performans icin vermen gereken para %50 artmaya baslar. Eksponansiyel artis olacaktir. Gidip de Intel'in en iyi chip'ini aldiysan, esas ona OC yapacaksin ki, verdigin paranin sana geri donusu maksimum olsun.

maks hizi 60 olan araba = 100 lira
maks hizi 70 olan araba = 120 lira

+10 hiz asirtsam 20 liralik kazancim var.

maks hizi 270 olan araba = 100 000 lira
maks hizi 280 olan araba = 165 000 lira

Bu seviyede +10 hiz asirtirsam 65 bin lira kazaniyorum.

"Game" amaçlı işlerde bu kadar yüksek güce ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Profesyonel tasarım çizim ve hesaplama yapanlar proje yetiştirme ve işlerin kısa zamanda teslimi için uğraşanlar dışında biraz ürünün sınırlarının dışına çıkmak olarak algılıyorum bunu. Hız ibresi en son 220 olan bir arabaya 260-270 yaptırmaya çalışmak gibi..

Benim için overclock ürünün sınırına çıkmak değildir, ben ona ürün olarak değil parça olarak bakarım.
Elimdekinin en yüksek performansını almak için de overclocklarım.

Oyun için dahi olsa yapıyorum çünkü mantığım verdiğin paranın hepsini al diyor.

i5 6600k işlemcim var. Allah için şunu bana O.c yapın ya. Ben korkuyorum ellemeye bozulacak diye.

hocam acaba elinizde 5,2ghz cpuz test sonucu ve cinebench r20 sonucu varmıdır , bende 9900K kullanıyorum ve 5,2Ghzde 2 test ile ilgili sonuç var elimde eğer 5,2ghz sonuçlarınız varsa paylaşırsanız sevinirim hem kendi sonucumla kıyaslarım hemde overclock ayarlarımı değiştiririm bu sayede cpuz ve cinebench r20 sonucumu ve sıcaklık değerlerini ekledim.
iyi forumlar

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    131,7 KB · Görüntüleme: 109
  • Ekran Alıntısı5481.JPG
    Ekran Alıntısı5481.JPG
    269,6 KB · Görüntüleme: 162
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı