R5 1400 GTX 1070 Düşük Performans

Ali Kerem Yeğin

Hectopat
Sistem özellikleri:
R5 1400
Asus turbo GTX 1070
Asus prime b350m-a anakart
Hyperx fury 8gb 2400mhz ram
1 TB harddisk
120 GB SSD
Sahip olduğum en yüksek grafikli oyun olduğu için GTA üzerinden benchmark testi yaptım. Gördüğüm bütün ayarları fulledim. After burnerda ekran kartı kullanımı benchmarkın başlarında maximum %97'ye kadar çıktı ama kısa süreliğine.Ortalama 94-80 arasıydı.Şehir içine girildiği zaman %90'ı geçemedi. FPS'im de maksimum 60, minimum 35, ortalama 45 idi.
Mcafee Livesafe üyeliğim var 3 senelik hediye edilmişti.

Sistemimde darboğaz var mı? Var ise hangi parçayı değiştirmeliyim?Sistemimde sorun var mı ?
@GCN

3dmark'da firestrike testini ve sistemin detaylı özellikleri:

@GCN

Dosya Ekleri

• ekran kartı.PNG
    155,1 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ali Kerem Yeğin İşlemciyi abartmadan 3.70 veya en fazla 3.80GHz'e O.C edersen hem tek hem de çok çekirdek performansında %10-20 civarı artış olur. FPS'ye azıcık etki eder ama 3.70GHz bence ideal. Fazla voltaj da gerektirmez, fazla da ısınmaz tatlı tatlı kullanırsın.
Söyledikleriniz @Firehorse MK IIn söyledikleri ile çelişiyor hocam. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında fakat bu tartışmaya açıklık getirmek için bir soru sordum.
Yok çelişmiyor. Onun demek istediği özetle: GPU kullanımında düşme yoksa darboğaz yoktur. Öyle de zaten.
Onun dedikleri bu mesaj ile (#44) desteklendiğinde 1.nesil Ryzen işlemcilerin özeti ortaya çıkıyor.
Her şeyi geçelim, konu sahibi kapı gibi video ile delillendirmiş. Canlı canlı izlediğinde sorun olmadığı bariz ortada. O yüzden lafı uzatmaya gerek yok. 2x8GB bellek alır keyfine bakar.
ramlerimi aldım biostan profil 1'e aldım ve sistemi çalıştırdım yakında oyun testini de atacağım

Dosya Ekleri

• yeni ramler.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 36
İfadeler: GCN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…