R5 1500X GTX 1060 Sistem ne kadar eder?

Ne kadar vergi alıyorlar?

Evet, sıfır fiyatlarına şimdi baktım. Ekran kartı ve işlemcinin sıfırı 2000 liraymış. 1000-1200 liraya satılabilir... Ekran da 1.500 lira, diğer malzemelerle 3500'a verilir.

Ben de Aliexpress'ten işlemci almak istiyorum, ne kadar vergi uygulanır sizce?

Komple 3500 az olmadı mı? Kulaklık 800 TL, klavye 800 TL, mouse 450 TL, toplam 2050 TL yapıyor. Hepsine sapasağlam, tertemiz baktım. Ama ne de olsa ikinci el, bence üçü toplam 1250-1500 TL arası eder. Monitör için ise sizin baktığınız XL2411P modeli, benim monitör XL2411 ve bulabildiğim en ucuzu 2185 TL. Bu da 1250-1500 TL arası diyebiliriz bence, sadece aksesuarlar nereden baksanız 2500 TL civarı ediyor. Kasa için 1000 TL mi dediniz?

Eğer fazla fiyat biçmişsem uyarabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komple 3500 az olmadı mı? Kulaklık 800 TL, klavye 800 TL, mouse 450 TL, toplam 2050 TL yapıyor. Hepsine sapasağlam, tertemiz baktım. Ama ne de olsa ikinci el, bence üçü toplam 1250-1500 TL arası eder. Monitör için ise sizin baktığınız XL2411P modeli, benim monitör XL2411 ve bulabildiğim en ucuzu 2185 TL. Bu da 1250-1500 TL arası diyebiliriz bence, sadece aksesuarlar nereden baksanız 2500 TL civarı ediyor. Kasa için 1000 TL mi dediniz?

Eğer fazla fiyat biçmişsem uyarabilirsiniz.

Kasanızın sıfırı 3000 lira yapıyor diye hesapladım, yanlış hesaplamış olabilirim. Siz daha iyi anlarsınız, bakın internetten. Tüm sattığınız malzemelerin sıfırını toplayıp yüzde 35 daha ucuza satarsanız alıcı bulursunuz. Kulaklık falan ikinci elde gidiyor mu bilmiyorum almadım hiç. Artı-eksi 100-200 lira da pazarlık payı bırakırsınız. Ölücülere satmayın, dikkat edin şu an millet alamayabilir dolar yüzünden, işsiz kalma korkusu falan. Ölücüler 1000 lira eksik teklif edip aklınızı çalmaya çalışacaktır. Monitörün falan gayet iyi bence, ekipmanların da öyle. Hele monitör, hey maşallah :D Evet ben sonunda p olana bakmıştım. 4-4500 olabilir, bilemiyorum. Belki kasayı ayrı, monitörü ayrı almak isteyebilirler.

Ekran kartını yurt dışına nasıl gönderdiniz? Ve ne kadar vergi ödediniz? Hep merak ettiğim sorulardan birkaçı.
Aliexpress'ten aldığım satıcıya ulaşıp mesajlaşarak sorunumu ilettim ve bana adresini verdi. Ardından PTT kargo ile ürünümü verilen adrese gönderdim. Üzerinden bayağı zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla 20 TL falan vermiştim. Bu kadar ucuza göndermemin sebebi ise zarfın içine koyup gönderdim, kutu olarak gönderseydim eğer benden ekran kartı kadar para istemişlerdi.

Ekran kartı hariç diğer aldıklarım küçük parçalar olduğu için vergiye takılmamıştı(tabi kast ettiğim zaman dilimi neredeyse 1,5 yıl önce, şimdi ne olur bilemem) ekran kartı için ise 200TL'ye yakın bir para vermiştim.

Aliexpress'ten aldığım satıcıya ulaşıp mesajlaşarak sorunumu ilettim ve bana adresini verdi. Ardından PTT kargo ile ürünümü verilen adrese gönderdim. Üzerinden bayağı zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla 20 TL falan vermiştim. Bu kadar ucuza göndermemin sebebi ise zarfın içine koyup gönderdim, kutu olarak gönderseydim eğer benden ekran kartı kadar para istemişlerdi.

Ekran kartı hariç diğer aldıklarım küçük parçalar olduğu için vergiye takılmamıştı(tabi kast ettiğim zaman dilimi neredeyse 1,5 yıl önce, şimdi ne olur bilemem) ekran kartı için ise 200TL'ye yakın bir para vermiştim
.
Teşekkürler. Zarfın içinde ürün çıplak bir şekilde nasıl sağlam gitti? Peki, ardından neler oldu? Çok soru sordum, kusuruma bakmayın.

Teşekkürler. Zarfın içinde ürün çıplak bir şekilde nasıl sağlam gitti? Peki, ardından neler oldu? Çok soru sordum, kusuruma bakmayın.
Rica ederim, ne demek. Kartın etrafını hava kabarcıklı bir yapı ile sarmıştım o yüzden bir sıkıntı yaşanmamıştır diye düşünüyorum. Oraya ulaştığında bu kırılmış vesaire gibi bir mesaj almadım. Üzerinden bayağı zaman geçti, ayrıntıları tam hatırlamamakla beraber ürünün yenisi elime ulaştı. Bu şekilde gerçekleşti olaylar.

Rica ederim, ne demek. Kartın etrafını hava kabarcıklı bir yapı ile sarmıştım o yüzden bir sıkıntı yaşanmamıştır diye düşünüyorum. Oraya ulaştığında bu kırılmış vesaire gibi bir mesaj almadım. Üzerinden bayağı zaman geçti, ayrıntıları tam hatırlamamakla beraber ürünün yenisi elime ulaştı. Bu şekilde gerçekleşti olaylar.
Anladım. Teşekkür ederim. Sisteminizi güle güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı