R5 1500X GTX 1060 Sisteme Upgrade Önerisi

Cem Argun

Kilopat
Herkese saygılar yeni bir bilgisayar topladım 5-6 önce GTX 1060 6 GB ekran kartı AMD Ryzen 1500X işlemci kullanıyorum 8 GB 3000 MHz'de RAM takılı şimdi kritik bir noktadayım RAM kısmını 16 mı yapsam ya da SSD mi alıp kullansam en mantıklısı sizce hangisi ne yapmalıyım. Bu arada M.2 yuvası yok SSD alırsam SATA 3 olacak. Yani sormak istediğim SSD aldığımda yok artık mı olacağım RAM kısmını güncellersem iyi mi olacak RAM tek çift kanal bellek değil takılı olan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese saygılar yeni bir bilgisayar topladım 5-6 önce GTX 1060 6 GB ekran kartı AMD Ryzen 1500X işlemci kullanıyorum 8 GB 3000 MHz'de RAM takılı şimdi kritik bir noktadayım RAM kısmını 16 mı yapsam ya da SSD mi alıp kullansam en mantıklısı sizce hangisi ne yapmalıyım. Bu arada M.2 yuvası yok SSD alırsam SATA 3 olacak. Yani sormak istediğim SSD aldığımda yok artık mı olacağım RAM kısmını güncellersem iyi mi olacak RAM tek çift kanal bellek değil takılı olan.

RAM yükselt kesinlikle SSD'yi sonra da alırsın

Ben ise SSD takviyesinden yanayım. 8 GB RAM hala yeterli sayılabilir onu sonradan 16 yapabilirsiniz ancak SSD'siz hem açılma kapanma süresi olsun hem oyunlarda yüklenme ekranlarında çok beklersiniz. Bence bütcenizin yettiği en iyi SSD'yi alın. Ya da bütçeniz yetiyorsa 120 GB ucuz bir SSD alıp yanında 8 GB 3000 MHz bir RAM alabilirsiniz.

SSD aldığınızda farkı göreceksiniz. Bir yere yürüyerek gitmek vs arabayla gitmek gibi bir şey. Çok pahalı değiller zaten, 240 GB SSD'yi 180 TL'ye alabiliyorsunuz. RAM'i de sonra 250 TL biriktirip alırsınız.
tek kanal 8gb bellek kullanıyor arkadaş ssd konusundaki fikrinize katılıyorum ancak ram şu aşamada daha önemli.

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için peki 400 TL bütçe ile bu ikisni alabilir miyim ? Önerebileceğiniz bir şey var mı ?

120 GB SSD 140 TL
8 GB DDR4 CORSAİR RAM : 250 TL

120 GB SSD 140 TL
8 GB DDR4 CORSAİR RAM : 250 TL

Sizi meşgul ediyorum kusura bakmayın öneriniz için teşekkür ederim ssd gerçekten güzel sadece sorum Şimdi benim kullandığım RAM Kingston HyperX 3000 MHZ ben farklı markanın farklı atıyorum Corsair 8 GB RAM'ini de takabilirmiyim frekansı diyelim 2400 mhz ama 3000 e çıkabiliyor bu da olabilir mi sisteme

Sizi meşgul ediyorum kusura bakmayın öneriniz için teşekkür ederim ssd gerçekten güzel sadece sorum Şimdi benim kullandığım RAM Kingston HyperX 3000 MHZ ben farklı markanın farklı atıyorum Corsair 8 GB RAM'ini de takabilirmiyim frekansı diyelim 2400 mhz ama 3000 e çıkabiliyor bu da olabilir mi sisteme

Frekans ve model aynı olursa daha iyi bazıları özellikle arıza çıkarıyor bu durumlarda.

Birde buna bak:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı