R5 1500X ve RX 580 sistem toplama

DjMhmt

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. PC toplamaktan anlamadığım için sizden yardım istiyorum umarım yardım edersiniz. PC'yi oyun, render ve yayın için kullanacağım. Elimdeki parayla en iyisi olsun istiyorum yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Aklımda bu sistem var sizce ne kadar iyi?
Anakart: Asrock AB350M Ryzen AM4
Ekran Kartı: Sapphire 8 GB RX 580 NITRO+
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
RAM: HyperX Savage 3000 MHz 16 GB
SSHD: Seagate FireCuda Gaming
KASA: DARK F40
SSD Önerisi: Corsair Force LE 128 GB

konu güncel?

Kullanacağım parçalar;
  • MSI GTX 1060 6 GB ekran kartı
  • MSI B350M Tomahawk anakart
  • AAMD Ryzen 1500X işlemci
  • Corsair Vengeance 16 GB DDR4 RAM
  • Corsair Force Le 120 GB SSD
  • Corsair Carbide Series 100R kasa
  • Corsair Builder VS650 650w 80+ güç kaynağı
  • Toshiba P300 harddisk
Yakın zamanda böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum. Herhangi bir darboğaz yaşayacağımı veya değiştirmem gereken parçalar olduğunu düşünüyor musunuz?.

Sistem güzel olmuş.

Bu sistem oyun, render ve yayın için ne kadar uygun veya 4000 TL'ye bu sistemden daha iyisi toplanabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Anladığım kadarıyla 4000TL'ye monitör dahil değil. Benim tavsiyem bu sistem yönünde:

Toplam 4046TL.

GTX 1060 koymamın sebebi şuan RX580 stoğu olmaması. Ancak sistemi alırken stoklara gelmiş olursa eğer RX580 tavsiyemdir kesinlikle.
R5 1600 işlemcisi ise Render, Yayın ve kalan işler için çok daha iyi olacaktır R5 1500X'ten.

Merhaba,
Anladığım kadarıyla 4000TL'ye monitör dahil değil. Benim tavsiyem bu sistem yönünde:

Toplam 4046TL.

GTX 1060 koymamın sebebi şuan RX580 stoğu olmaması. Ancak sistemi alırken stoklara gelmiş olursa eğer RX580 tavsiyemdir kesinlikle.
R5 1600 işlemcisi ise Render, Yayın ve kalan işler için çok daha iyi olacaktır R5 1500X'ten.

Kararsız kaldım aslında monitör dahildi ama bir şeyler yapabilirim. Sisteme monitör olarak ne önerirsiniz?(Ucuz fiyat performans varsa memnun olurum :D)

Gtx 1060 yerine Rx 580 daha iyi olur ama stoklarda yok. O sisteme 600 TL'den ucuz monitör almak iyi değil.
Hocam eğer şu anda SSD almazsanız, ne kadar süre sonra takabilirsiniz? Yayın için hafıza önemli.

R5 1600 işlemcisi ise Render, Yayın ve kalan işler için çok daha iyi olacaktır R5 1500X'ten
Adobe premiere vs. Gibi programlar ekran kartı çekirdeği kullanıyor zira daha çok çekirdek mevcut ve bu tarz programlı çoklu çekirdek performansına ihtiyaç duyar. Örnek bakınız: AMD Firepro ekran kartı serisi, nVidia Quadro.

Bu konudaki hangi sistem daha iyi sizce?
Bunu da belirtirseniz memnun olurum.

Gtx 1060 yerine Rx 580 daha iyi olur ama stoklarda yok. O sisteme 600 TL'den ucuz monitör almak iyi değil.
Hocam eğer şu anda SSD almazsanız, ne kadar süre sonra takabilirsiniz? Yayın için hafıza önemli.

Hocam SSD alırım. Bu konudaki hangi sistem hepsinden iyi bu soruma cevap verir misiniz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı