R5 1500X ve RX 580 Sisteme Kasa Önerisi

wrath67

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki sisteme sahibim ancak satın aldıktan sonra fark ettiğim komik bir detay yüzünden kasa değiştirmek istiyorum. Sistem şu şekilde;

• Ryzen 5 1500X
  • Gigabyte RX 580
  • Asus B350m Prime-A
  • G.Skill RipjawsV 8 GB 3000 MHz
  • Toshiba P300 1 TB
  • High Power 600W 85+
  • Dark F40

Aslında ilk sistem G4560 + MSI B250M olarak alınmıştı. Daha sonra özellikle Battlefield 1 oynarken göz ardı edilemeyecek darboğazlar olduğu için yükseltmek durumunda kaldım. Ancak son zamanlarda yine oyunda bazı takılmalar oluşuyor. Bunun nedenini ısınma olarak tahmin ettim ve kasada PSU ile ekran kartı arasında çok boşluk olmadığını düşünmeye başladım. Kasayı seçerken mATX olarak görüp bunu mid tower olarak algılamıştım ancak kasa mini tower imiş!
Şimdi 200 liraya kadar bir mid tower kasa almak istiyorum. Belki biraz daha artabilir bütçe.

Önerileriniz nelerdir?

Tavsiye verebilecek biri yok mu?

Afterburner çalıştırmada sıkıntı yaşıyorum. Rivatuner Statistic Server bu bilgisayarda çalıştırılamaz hatası alıyorum. O yüzden gpu-z ile oyun sırasında alt tab yapıp bakıyorum. En fazla 64 C gördüm.

35 mbit bağlantı var ve bu donanımla battlefield 1'e girdikten bir süre sonra kasması canımı sıktı açıkçası.
en son sıcaklık artışından dolayı kasadan olabileceğini düşündüm. Başka neden olabilir?

Hayır, sıcaklıklar dediğiniz gibi en yüksek 64 derece ise bir sorun yaratmaz. Oyun içindeki diğer değerleri de bir kontrol edin. Mesela hangi çözünürlük ve ayarda oynuyorsunuz, Battlefield 1 yüksek RAM kullanan bir oyundur ve 8 GB RAM yetmiyor olabilir bir göz atın. BIOS güncellemelerini kontrol edin ve virüs taraması yapın.

Ekran kartının durumu bu.
Kablolamada da sorun olabilir ama bana bu mesafe az geldi.
Anakartın bazı bağlantıları ekran kartı ile psu arasında kalıyor mecburen. O yüzden ister istemez o kalabalık olacak biraz.

Dosya Ekleri

• kasa2.jpg
    kasa2.jpg
    457,7 KB · Görüntüleme: 171
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı