R5 1600 1050 Ti sistem ne kadar eder?

5000₺ mi? Arkadaşlar bileşen ve pc fiyatlarının bu denli arttığı bir dönemde ikinci el piyasasına nasıl oluyor da yansımıyor? Hocam 7k'dan ilan açın sıfır olarak alacağınız pc en az 16-17k olacak. Öldürmeye gerek yok.

O sistemdeki en değerli parça anakart. Depolamalar ve güç kaynağı ölü, RAM yalnızca 8 GB. Bu kısmın bir ederi yok. İşlemci ve ekran kartının da alternatifi bol.

Ki benim verdiğim 5500 TL üst sınırı da içerideki parçaların tek tek hesaplanması üzerinden gidiyor. Toplu şekilde satmak istediğinde her zaman ederinin %10 altını teklif ederler. İlanı 7K'dan da açsa, 5500 TL'den de açsa alacağı teklifler "s.a 4500 TL olur mu?, 5000 TL olur mu" seviyesinde olur.

İşlemci: Ryzen 5 1600.

Ekran kartı: ASUS Cerberus GTX 1050 Ti.

RAM: Kingston Fury 3200MHz 8 GB.

Anakart: ASUS Prime B450M K II.

SSD: 250 GB Kingston.

HDD: 500 GB Seagate.

PSU: Versatile 400W.

İşlemci anakart ve RAM çok az kullanılmış.
Bu sistem ne kadar eder?

5-6k TL eder. Fakat bilmeyen biri 8-9k bile verir ama hoş bir şey değil bana göre bilmeyen birini kandırmak.

Parçaları tek tek satmak daha kârlı olabilir belki. Önerim toplu halde satmanız.

5000₺ mi? Arkadaşlar bileşen ve PC fiyatlarının bu denli arttığı bir dönemde ikinci el piyasasına nasıl oluyor da yansımıyor? Hocam 7K'den ilan açın sıfır olarak alacağınız PC en az 16-17k olacak. Öldürmeye gerek yok.

1 yıl içerisinde kaç yeni model parça çıkarıyorlar artık :D seri üretim devrine girdiler.
Bu sisteme 7K anca kazıklayarak satar. Acelen varsa koy 5e. Beklerim diyorsan 7ye koy arkadaşın dediği gibi,belki ekmek çıkar...

O sistemdeki en değerli parça anakart. Depolamalar ve güç kaynağı ölü, RAM yalnızca 8 GB. Bu kısmın bir ederi yok. İşlemci ve ekran kartının da alternatifi bol.

Ki benim verdiğim 5500 TL üst sınırı da içerideki parçaların tek tek hesaplanması üzerinden gidiyor. Toplu şekilde satmak istediğinde her zaman ederinin %10 altını teklif ederler. İlanı 7K'dan da açsa, 5500 TL'den de açsa alacağı teklifler "s.a 4500 TL olur mu?, 5000 TL olur mu" seviyesinde olur.
Hocam ben böyle düşünmüyorum. Sıfır piyasa tavan olsun ikinci el piyasası yıllardır aynı kalsın saçma geliyor.

Hocam ben böyle düşünmüyorum. Sıfır piyasa tavan olsun ikinci el piyasası yıllardır aynı kalsın saçma geliyor.

Sıfır fiyatlarının üzerinde son 3-4 senedir ekstra köpük var. Satıcılar "TL devamlı aşağı iniyor 2-3 ay sonra dolar üzerinden mal ödemesi yapacağız, %20 değer kaybetse ben en iyisi bugünden o farkı da karımın ve verginin üzerine ekleyeyim" diye gidiyor.

O yüzden sıfır fiyatların ortalamasını ciddiye almayın, yarın öbür gün depoda yer açmak istediklerinde ya da üretici firma "satın şunları" dediğinde %20-25 fiyat kırabiliyorlar zarar etmeden. İndirim kovalayınca fiyatlar fena değil.

Sıfır fiyatlarının üzerinde son 3-4 senedir ekstra köpük var. Satıcılar "TL devamlı aşağı iniyor 2-3 ay sonra dolar üzerinden mal ödemesi yapacağız, %20 değer kaybetse ben en iyisi bugünden o farkı da karımın ve verginin üzerine ekleyeyim" diye gidiyor.

O yüzden sıfır fiyatların ortalamasını ciddiye almayın, yarın öbür gün depoda yer açmak istediklerinde ya da üretici firma "satın şunları" dediğinde %20-25 fiyat kırabiliyorlar zarar etmeden. İndirim kovalayınca fiyatlar fena değil.
Hocam günden güne fiyatlar katlanıyor nasıl ciddiye almayalım? Nereden baksanız bir senedir bu tarz sistemlere aynı fiyat çekiyorlar. 2023 Nisan'daki ilanları çok rahat bulurum size 5k olan. Sıfır piyasasında dediğiniz oranda gibi bir düşüş görmedim şimdiye kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı