R5 1600 62 derece RX 570 82 derece

Makaleler
1
Daha fazla  
1.5 saat boyunca High ayarlarda The Crew 2 oynadım CPU sıcaklığı en fazla 62'ye GPU sıcaklığı ise en fazla 82'ye çıktı. Değerler normal mi bir sıkıntı yaratır mı? İşlemci R5 1600 12nm ekran kartı ise MSI Armor 4 GB OC RX570.

Sorun yok, kasanızın hava akışının kötü olmasının yanı sıra kartınızın bulunduğu seri olan Armor serisi diğerlerine göre bir tık fazla ısınmakta.

Şu an şunu fark ettim oyundayken stabil 81-82 derece ama oyunu kapatınca birden 68 dereceye düşüyor direkt.

Klasik Armor serisi.. Sıcaklıktan bende çok çekmiştim ve en sonunda sattım. Büyük ihtimal sorun direk kartın soğutmasında. MSI Armor serisi AMD kartlarda başarılı değil ama kasanın hava akışı da iyi görünmüyor. Kasanın kapağını çıkarıp dene yine yüksek ise undervolt yapabilirsin. Büyük ihtimal sıcaklıktan dolayı frekans kısıyor ve FPS diğer 570 lere göre düşük kalıyor. Ben sorunu undervolt ile çözmüştüm.

Sorun yok, kasanızın hava akışının kötü olmasının yanı sıra kartınızın bulunduğu seri olan Armor serisi diğerlerine göre bir tık fazla ısınmakta.

Bununla alakalı yayımlanmış, resmi bir belge, bir analiz var mı acaba? Çünkü bende de aynı kart mevcut, ısınma yükte bile normal değerlerin biraz altında(kasamın soğutması da iyi).
Arkadaşın farklı bir problemi mevcut. Benim boşta ve 20-25 DK açık Arkham Knight(grafikleri de paylaşıyorum) oynarken değerlerim bu şekilde. Uzun süre oynayınca 2-3 derece daha çok fark ediyor. Resimleri paylaşıyorum;

Dosya Ekleri

• Boşta ısı.png
    Boşta ısı.png
    39,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Knight sonrası sıcaklık.png
    Knight sonrası sıcaklık.png
    48,3 KB · Görüntüleme: 50
  • 2020.04.13-20.32.png
    2020.04.13-20.32.png
    832,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bununla alakalı yayımlanmış, resmi bir belge, bir analiz var mı acaba? Çünkü bende de aynı kart mevcut, ısınma yükte bile normal değerlerin biraz altında(kasamın soğutması da iyi).
Arkadaşın farklı bir problemi mevcut. Benim boşta ve 20-25 DK açık Arkham Knight(grafikleri de paylaşıyorum) oynarken değerlerim bu şekilde. Uzun süre oynayınca 2-3 derece daha çok fark ediyor. Resimleri paylaşıyorum;

Senin çözünürlük neden 1360x768? Monitörden mi? Belki de o yüzden seninki soğuktur.

Keşke öyle birşey yapabilsem fakat elimde öyle bir imkanım yok bütün herşeyi satacak kadar :/ şu anlık ekran kartını almayı düşünüyorum ondan sonra eski kartı 200 300 e satıp para biriktirmeye devam edicem gibi duruyor
Senin çözünürlük neden 1360x768? Monitörden mi? Belki de o yüzden seninki soğuktur.

Hayır güzelim, monitörüm 1080p iken de aynıydı. Bozulunca VGA monitör kullanıyorum. Yeni alana kadar idare etmesi lazım :D senin kasanın sirkülasyonu sıkıntılı sanırım, hatta 1366*768'de tam güzel çalışmıyor bile. 1080p kartları sonuçta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı