R5 1600 AF 5700 XT sistem SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
RAM
16G DDR4 3000
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500G
Ekran kartı
XFX Radeon RX 5700 XT Thicc III
Anakart
Gigabyte A320M-S2H 1.1
İşlemci
R5 1600 AF
Selamlar, bilgisayarımı her zamanki gibi kullanırken önce Chrome'da ard arda STATUS_ACCESS_VIOLATION hatasıyla sayfa çöküşleri yaşadım. Ve sonrasında 1 dakika bile olmadan mavi ekran aldım. Analiz bilen biri bakabilirse çok sevinirim, nedenini anlamadım.

Link: 110625-22812-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

HID Guardian sürücüsünden şüpheleniyorum.

Kullandığınız Gamepad nedir?
Selam, mavi ekranı aldığım sırada herhangi bir Gamepad takılı değildi fakat bir yardımı dokunacaksa Xbox 360 USB Gamepad kullanıyorum. Birisinden hediye olarak gelmişti, arkasında Microsoft etiketi falan var çakma olduğunu sanmıyorum.

Merhaba hocam.

Unloaded modules kısmında HidGuardian'a ait .sys dosyası fazlaca miktarda görünüyordu. Bu sebeple Gamepad'e yöneldim direkt. Arka planda takılı olmasa da sürücüsü çalışıyor olabilir.

Hata FxSound yazılımı çalıştığı esnada alınmış.

Olay Görüntüleyicisi Raporu ile biraz daha derine inebilirim.
Sistem kısmını iletebilir misiniz?

Merhaba hocam.

Unloaded modules kısmında HidGuardian'a ait .sys dosyası fazlaca miktarda görünüyordu. Bu sebeple Gamepad'e yöneldim direkt. Arka planda takılı olmasa da sürücüsü çalışıyor olabilir.

Hata FxSound yazılımı çalıştığı esnada alınmış.
Eğer yardımı olacaksa kasanın bir USB portuna fan bağlamıştım devamlı çalışıyor, bununla bir alakası olacağını sanmıyorum fakat klavye, fare ve kulaklık harici o an takılı olan tek USB o idi.

FxSound bilgisayarım açılırken otomatik olarak açılıyor, ekolayzır kullanıyorum. Hatanın sebebi bu olabilir mi? Bundan birkaç ay önce bir mavi ekran almıştım ve öylesine göz gezdirmek için WinDbg analyze-vile baktığımda FxSound'a rastlamıştım dosyada.

Bir de USB temassızlığı mı bilmiyorum fakat son zamanlarda Gamepad ile oynarken arada bir bağlantısı kopup duruyordu. Gamepad'i taktığım porta USB kulaklığımı bağladım, hiçbir kopma vs. sorunu da olmamıştı.

Herhangi bir rapor, vs. bir şey isterseniz hazırlayıp veririm.

FxSound kaynaklı olma ihtimali de yüksek elbette.
Ancak dökümden net bir veri okuyamadığımdan Olay Görüntüleyicisi Raporu üzerinden ilerlememizin daha pozitif olacağını düşünüyorum.

Yukarıda rehberini ilettim.

FxSound kaynaklı olma ihtimali de yüksek elbette.
Ancak dökümden net bir veri okuyamadığımdan Olay Görüntüleyicisi Raporu üzerinden ilerlememizin daha pozitif olacağını düşünüyorum.

Yukarıda rehberini ilettim.
Windows Günlükleri --> Sistem kısmını yükledim, umarım doğru kısımdır.

inpoutx64.sys dosyasının varlığı görünüyor sistemde. Servisin başlatılmasıyla alakalı hataya düşmüş sistem, loglarda bu şekilde görünüyor.

Sistem hataya düşmeden önce bu servisin varlığı belli oluyor hocam. RGB donanımlarla ilişkili bir .sys dosyası, acaba kullandığınız herhangi bir donanım için RGB yönetim yazılımı var mı sisteminizde?

inpoutx64.sys dosyasının varlığı görünüyor sistemde. Servisin başlatılmasıyla alakalı hataya düşmüş sistem, loglarda bu şekilde görünüyor.

Sistem hataya düşmeden önce bu servisin varlığı belli oluyor hocam. RGB donanımlarla ilişkili bir .sys dosyası, acaba kullandığınız herhangi bir donanım için RGB yönetim yazılımı var mı sisteminizde?
Sayılırsa Logitech G300S yazılımı var fakat onun da RGB'lik bir tarafı yok yani, sadece mouse DPI hızına göre renk değiştiriyor, o da fiziksel bir tuşta yani aslında yazılımdan renk kontrolü yapmıyor. Bir de yazılıma gerek duymayan bir RGB mekanik klavye kullanıyorum.

Bahsettiğiniz dosyayı şurada daha önce görmüştüm fakat bir alaka kuramadım. HWinfo64 gibi bir program bu dosyanın bilgisayarımda yerleşmesine sebep olabilir mi? Konuda ona benzer bir yazılımla da geldiği belirtilmiş. Afterburner, HWinfo64, CPU-Z alayını kullanıyorum.

Sayılırsa Logitech G300S yazılımı var fakat onun da RGB'lik bir tarafı yok yani, sadece mouse DPI hızına göre renk değiştiriyor, o da fiziksel bir tuşta yani aslında yazılımdan renk kontrolü yapmıyor. Bir de yazılıma gerek duymayan bir RGB mekanik klavye kullanıyorum.

Bahsettiğiniz dosyayı şurada daha önce görmüştüm fakat bir alaka kuramadım. HWinfo64 gibi bir program bu dosyanın bilgisayarımda yerleşmesine sebep olabilir mi? Konuda ona benzer bir yazılımla da geldiği belirtilmiş. Afterburner, HWinfo64, CPU-Z alayını kullanıyorum.
İhtimal mevcut hocam.
Bu dosya ilginç bir şekilde beklemediğimiz programların da yapısında görünebiliyor.

İsterseniz bir süreliğine kaldıralım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı