R5 1600 AF için overclock yapılabilecek anakart tavsiyesi

RebelliousZZ

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde B350M PRO-VD Plus anakart var MSI marka bu anakartı B450 ile değiştirmek istiyorum ve yeni bir anakart arayışındayım elimde R5 1600 AF RX580 Armor ve 8 GB tek slot RAM'li bir sistem var anakart upgrade edeceğim 600 650 lira civarlarında bir B450 anakart almayı düşünüyorum sizce nasıl bir tercihde bulunayım. Biliyorum bu devirde bu fiyatlarda B450 çok şey istiyorum fakat internette birkaç model gördüm ve olabileceğini düşünüyorum.

Bir de şöyle bir sorum var bazı anakartlarda 4 pin CPU portu bazılarında 8 pin bulunmakta bunun overclock açısından bir fark yaratıp yaratmadığını merak ediyorum.

Bu anakartlar hakkında ne diyorsunuz alınabilir ürünler mi?

Bu bütçeye çıkabiliyorsan alabilirsin.
Üstteki modelin mATX ve ARGB fan başlığı olmayan versiyonu.
Eğer bütçeni yükseltemiyorsanda üstteki modeli öneririm.

Bu iki anakarttan birini alma şansın varsa tadından yenmez
MSI'ın MOSFET'leri daha iyi sogutuluyor daha iyi işlemciyle daha iyi OC yaparsın onunla.

B450M-A Pro Max ya da B450M-HDV ile O.C. yapmayı unutun. Hatta direkt O.C.'nin ne olduğunu unutun.

Üçü de değil, B450M S2H tercih edin.
Bu bütçeye çıkabiliyorsan alabilirsin.
Üstteki modelin mATX ve ARGB fan başlığı olmayan versiyonu.
Eğer bütçeni yükseltemiyorsanda üstteki modeli öneririm.
B450M Pro4 modelinde de ARGB portu bulunmakta.

B450M-A PRO Max ya da B450M-HDV ile O.C. Yapmayı unutun. Hatta direkt O.C.'Nin ne olduğunu unutun.

Üçü de değil, B450M S2H tercih edin.

B450M PRO4 modelinde de ARGB portu bulunmakta.

Hocam B450 S2H OC için uygun bir anakart mı ki?
Bir şey sormak istiyorum. İşlemcinize niye darboğaz yapma ihtiyacı duydunuz? Beslemez mi zaten rahat rahat?
Fazla performans almak hoşuma gidiyor maksimum alabileceğimi almak istiyorum.

Hocam B450 S2H OC için uygun bir anakart mı ki?

Fazla performans almak hoşuma gidiyor maksimum alabileceğimi almak istiyorum.
Zaten işlemci besliyor. Ne olursa olsun beslediği sürece oyun performansınızda bir değişiklik olmayacak. Render falan orasını bilemiyorum. Ben olsam B450 S2H alırdım. Kesinlikle önerilen bir model.

R5 1600 AF işlemcisinin öyle OC potansiyelinin olmadığını duymuştum. Yanlış olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı