R5 1600 AF overclock olmuyor

@whatsername21 Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun? Ryzen 3100 işlemciyi 4.3 GHZ'de stock soğutucu ile 70-75 derece arası kullanıyorum. Voltajı düşük tuttuğun sürece bal gibi de stock soğutucuyla overclock yapılır. Adamın sorununa çare bulmak yerine saçma iddialarla konuyu dağıtıyorsun.
 
@whatsername21 işlemcinin turbo frekansı 3.6 GHz ve buna stok soğutucu ile ulaşması mümkün ki Ryzen'ler için 95 derece gibi bir sıcaklik sınırı mevcut.
Tamam işte ben de onu diyorum, turbo frekans OC değildir çünkü işlemci kendi kendine o frekansa çıkacak şekilde tasarlanıyor zaten. OC dediğiniz şey işlemcinizi sürekli ve sabit olarak yüksek frekansta çalıştırmaya yarar. Stock soğutucuyla 4GHz üstüne çıkın bakalım ne oluyor.
@whatsername21 Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun? Ryzen 3100 işlemciyi 4.3 GHZ'de stock soğutucu ile 70-75 derece arası kullanıyorum. Voltajı düşük tuttuğun sürece bal gibi de stock soğutucuyla overclock yapılır.
3100 ile 1600AF'nin çekirdek ve thread sayısı bir değil bu nedenle yaydıkları ısı da bir değil. Yüksek frekans her zaman yüksek sıcaklık anlamına gelmiyor bu yüzden.
 
Turbo frekans, hız aşırtmadır. Laf cambazlığına gerek yok. O işlemciyi turbo ile çalıştırdığınızda, zaman zaman Vcore 1.5V'a yakın olacaktır.
 
BIOS, M. I. T. Sekmesi altında Advanced Frequency Settings, Advanced CPU Settings, Core Performance Boost karşısını "enabled" yaparak. Yalnız öncesinde, yaptığınız diğer ayarları sıfırlayın.

Ayrıca enabled yoktu otomatik vardı. Otomatikteymiş zaten öyle bıraktım.
 
Bir de oyunda denemeden önce, Prime 95 ile Small FFT testini bir 30 ya da 40 dakika yaptırın. Aynı zamanda sıcaklikları da kontrol edin. Hatasız sonuçlanirsa ona göre kullanmaya devam edebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı