R5 1600 AF sistem düşük GPU kullanımı

ilker_》

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
28
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İç Mimar
Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var.
Yeni bir sistemm topladım bileşenler.
R5 1600 AF.
8 GB apacher panther 3000 MHz RAM.
B450M S2H V2.
Sapphire RX 570 4 GB.
550W Game Power 80 Plus.
Samsung 870EVO 250 GB.(GTA 5 ssde)
1TB WD HDD.
Bu sistemle GTA 5 giriyorum ve tabii ki standart olarak High Very High ayarlarda başlıyor ama asıl sorun benim 50*60*70 arası FPS almam ama bu FPS benim ayarları ultrayada çeksem, en düşüğe de getirsem aynı. Ekran kartı driverı güncel son sürüm Windows en son sürüm güncellemeler eksiksiz ve oyunun içindeki ve driverdaki bütün V-Sync dikey senkronizasyon tarzı bütün FPS kısıtlayan ayarlar kapalı ama ben bundan fazla FPS alamıyorum. Bir de oyunda iken işlemci kullanımım %50 civarı seyrederken, ekran kartı sanki darboğaz yapıyormuş gibi bir %100 bir %80 bir %20 sürekli değer değiştiriyor. Sanki darboğaz yapar mışçasına ama darboğaz yaratıcak bir sorun yok. Sizce bu ekran kartı kendini neden tam çalıştırmayıp sınırlandırmaya çalışıyor? Ben sorunun RAM'den olduğunu hissediyorum. Sizce nedir sorun? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
 
Konu biraz daha karmaşık bir hal aldı şimdi. Eğer ekran kartının son sürücüsü ile ilgili bir sorun yoksa, SSD sorunu olabilir ki bu düşük bir ihtimal, daha yüksek ihtimal güç kaynağına dair bir sıkıntı olma ihtimali. SSD, RAM gibi bileşenleri test etmek kolay, güç kaynağı konusu ise daha zahmetli doğal olarak. Emin olmadan yeni bir güç kaynağı almanın da esprisi yok. Aklıma yatan en denenebilir şey, ekran kartını çevrende bir yakının varsa onun sisteminde denemen olabilir.
 
Bileşenlerin hepsini ayrı ayrı satın aldıysan bir şekilde deneyerek sorunun nerede olduğunu anlamak gerekiyor. Hazır toplama diye geçen firmaların sunduğu bir ürünse sorunla ilgili tüm sistemi servise gönderebilirsin. Oyun dışında hiç sorun yaşadın mı? Kendi kendine yeniden başlatma, durup dururken kapanma gibi?
 
Öyle sorunlar yaşamadım maalesef sadece dengesiz GPU kullanımı ve 2. ekran takma hatası alıyorum parçaların hepsi 0 sadece ekran kartı 2. el ama önceden kullanan arkadaşım hiç böyle sorunlar yaşamadı.
 

Geri
Yukarı