R5 1600 AF sistem toplama

@Otirix yalanmı söylüyorum 2060 darboğaz olmadan çalışıyor hatta amcam super ile kullanıyor.
Burada ki yapamayacaksınız kelimemi yapılamaz olarak algılayan moderatör arkadaş yanlış bilgi olarak etiketlemiş. Cezam şimdi bitti ve detaylı açıklıyorum, S2H modelini ve overclock kelimesini hem Google'da hem de YouTube'da araştırın overclock yapmak isteyen kullanıcıların bu anakartı seçtikleri için ne kadar pişman olduğunu göreceksiniz. Çünkü hiçbir parametreyi rakibi olan anakartlar gibi detaylı ayarlayamıyor ve sisteminizde overclock sonrası çökmeler yaşıyorsunuz. Ben şu anda MSI B450M Pro VDH Plus anakart kullanıyorum ve sistemimde işlemcim (Ryzen 5 1600 AF) 4.0 GHz hızında çalışıyor aslında 4.1 GHz dede kullanabiliyorum lakin voltajı bir tık daha yükseltmem gerektiğinden (ısı artıyor) 4.0 da bıraktım siz B450M S2H modeli ile çok büyük bir ihtimalle bırak 4.0 4.1'i 3.9'u bile göremeyeceksiniz. Ayrıca @EREN SATAR isimli arkadaş size 2448 TL bütçede RX 560 önermiş bir arkadaş ben konunuza ikinci elde çok daha güçlü bir kart bulabileceğinizi belirtmeseydim çok büyük bir ihtimalle bu durumdan haberiniz olmayacaktı. Karar sizin kime inanacağınızı basit bir googlelama ile anlayabilirsiniz.

Çarpıtmak konusunda üzerine yok bence kendi cahilliğini kendine saklamalısın.

Emin ol o anakart S2H'ın yanından geçemez VRM kaliteleri bile kat kat daha iyi ve soğutuculu ben kullandım 1600 AF ile en fazla 52 derece gördüm.
 
@Yusuf ÇALIK sistem için toplam bütçeniz nedir? Parça parça almak yerine hazır sistem almanı tavsiye ederim. Eğer acilen bir sisteme ihtiyacın yoksa YouTube kanalları sponsorlu sistem topluyor her ay. Onlardan birisini denk getirmeye bakman çok daha faydalı olur. Arkadaşım 7K bütçe ile RTX 2060+R5 3500+16 GB sistem satın aldı bu şekilde hareket ederek. Aynı özelliklerde hazır sistemler şu an 9k. Tek tek kendi toplasa zaten ekran kartı piyasası ortada RTX 2060'a 5-6k para istiyorlar.
 
Anakartınızı giriş seviye alacaksanız MSI veya ASUS'a yönelmenizi tavsiye ederim çünkü listedeki S2H modeli ile işlemcinize overclock yapamayacaksınız ve R5 1600 AF'nin overclock potansiyeli çok yüksek. Ayrıca o ekran kartına o fiyatı vermeyin bence ikinci elden GTX 970 veya GTX 1060 3GB daha uygun fiyata alabilirsiniz ve bu ekran kartlarının performansı da yaklaşık olarak RX 560'ın iki katı.

B450M-S2H Ryzen 5 1600 14nm, anakartın potensiyeli yok gibi. 3.6GHz'de anakart 45 derece.

r23 test.PNG
 
Burada ki yapamayacaksınız kelimemi yapılamaz olarak algılayan moderatör arkadaş yanlış bilgi olarak etiketlemiş. Cezam şimdi bitti ve detaylı açıklıyorum, S2H modelini ve overclock kelimesini hem Google'da hem de YouTube'da araştırın overclock yapmak isteyen kullanıcıların bu anakartı seçtikleri için ne kadar pişman olduğunu göreceksiniz. Çünkü hiçbir parametreyi rakibi olan anakartlar gibi detaylı ayarlayamıyor ve sisteminizde overclock sonrası çökmeler yaşıyorsunuz. Ben şu anda MSI B450M Pro VDH Plus anakart kullanıyorum ve sistemimde işlemcim (Ryzen 5 1600 AF) 4.0 GHz hızında çalışıyor aslında 4.1 GHz dede kullanabiliyorum lakin voltajı bir tık daha yükseltmem gerektiğinden (ısı artıyor) 4.0 da bıraktım siz B450M S2H modeli ile çok büyük bir ihtimalle bırak 4.0 4.1'i 3.9'u bile göremeyeceksiniz. Ayrıca @EREN SATAR isimli arkadaş size 2448 TL bütçede RX 560 önermiş bir arkadaş ben konunuza ikinci elde çok daha güçlü bir kart bulabileceğinizi belirtmeseydim çok büyük bir ihtimalle bu durumdan haberiniz olmayacaktı. Karar sizin kime inanacağınızı basit bir Googlelama ile anlayabilirsiniz.

Çarpıtmak konusunda üzerine yok bence kendi cahilliğini kendine saklamalısın.

Arkadaş sıfır ürünler istemiş ikinci elde üstte de yazdım daha iyi kartlar var diye bu piyasayı sizden daha çok biliyorum emin olun moderatör arkadaşa gerekli cezayı vermiş kolay gelsin teşekkürler.
 
Arkadaş sıfır ürünler istemiş ikinci elde üstte de yazdım daha iyi kartlar var diye bu piyasayı sizden daha çok biliyorum emin olun moderatör arkadaşa gerekli cezayı vermiş kolay gelsin teşekkürler.

Öncelikle piyasayı benden iyi bilmen mümkün değil, ikincisi arkadaş sıfır ürün falan istediğini belirtmemiş. S2H dahil birçok anakartla çevreme sistem kurdum tecrübe ile sabit BIOS'u en zayıf anakart S2H ve benzeri Gigabyte'ın giriş seviye anakartları (3 büyükler arasında). Markaya karşı herhangi bir ön yargım falanda yok sadece belirttiğim modellerinin overclock için niteliksiz olduğu ve savunduğum konuda da haklıyım. Seninle bireysel bir sorunumda yok piyası senden iyi bildiğimi iddia etmem yaklaşık 10 yıldır kendime ve çevreme sistem topladığım için sen anladığım lise öğrencisisin o yüzden bu kadar tecrüben olduğunu sanmıyorum bu yüzden öyle dedim. Sana tavsiyem bu overclock işinin S2H da nasıl olduğunu araştırman. Piyasayı daha iyi öğrenmiş olursun.
 
Aga ben sadece sistem için öneri istedim ne tartıştınız.
Topladığım sistem nasıl iyi mi uygunmu veya uyumsuzluk herhangi bir şey var mı?
Elimde kasa- SSD ve PSU var zaten olanların da linkini bırakmıştım.
Ekran kartı ve anakart ne yapsam kararsız kaldım ondan dolayı Gigabyte B450M S2H özelliklerinde 1. nesil Ryzen desteklemiyor yazıyordu fakat alacağım işlemci R5 1600 AF.
Uyar mı uymazmı. MSI önerildi falan kafam karıştı.
Ekran kartı olarak 2. ele yönelsem test ve diğer şeylerle nasıl yapacağım bilmiyorum.
Biriniz yardımcı olsun 😅🙏🏻
www.sahibinden.com

PERFORMANS CANAVARI MSI GTX970 - MSI Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 936471303

PERFORMANS CANAVARI MSI GTX970 - MSI Ekran Kartı ilanları ve bilgisayar donanımları uygun fiyatlarıyla alışverişte ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
Şöyle bir Gtx970
MSI GeForce GTX 980 4G 256Bit Ekran kartı - MSI Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 964194492
Şöylede bir gtx980 var sizce ? Ekran kartı olarak seçeneklerde mevcut
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı