R5 1600 AF sistem yükseltilmeli mi yoksa yenisi mi alınmalı?

Erkanka41

Hectopat
Merhaba,

Sistemim kısaca şöyledir;

RX 580 8 GB Gigabyte ekran kartı.
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
2x8 (16 GB) DDR4 RAM.
Adata 240 GB SSD ( M.2 değil)
B450M-S2H Gigabyte anakart.
1 TB hard disk.
700W 80+ güç kaynağı.

Bu sistemim bana yetersiz geliyor. Valorant, PUBG gibi oyunlarda artık çok fazla FPS düşmesi yaşamaktayım.
R5 5600X işlemci, 6700XT ekran kartı ve M.2 SSD alarak bu sistemi yükseltmek mi yoksa satıp yeni bir sistem toplamak mı daha mantıklıdır?

Valorant, PUBG, Rust gibi oyunlar oynuyorum. Farklı şekilde yükseltme önerilerinize açığım. Teşekkürler.

İşlemci odaklı oyunlar oynuyorsun anladığım. İşlemciyi yükseltirsen farkı hissedersin. Bütçe ne?

İşlemci odaklı oyunlar oynuyorsun anladığım. İşlemciyi yükseltirsen farkı hissedersin. Bütçe ne?

Açıkçası bütçe bilerek belirtmedim.

6700XT ve Ryzen 5 5600 alıp 16 bin TL vermek mi mantıklı sıfır bilgisayar almak mı?
Beklentim olan oyunlara göre bütçem esneyebilir.

Yardımcı olabilecek var mı bu konu hakkında?

Son düzenleme:
Açıkçası bütçe bilerek belirtmedim.

6700XT ve Ryzen 5 5600 alıp 16 bin TL vermek mi mantıklı sıfır bilgisayar almak mı?
Beklentim olan oyunlara göre bütçem esneyebilir.

Yardımcı olabilecek var mı bu konu hakkında?
Böyle bir ikili yapabilirsin, 6700XT sıfır alınmaz. Yada sistemi satıp eldeki bütçe ile bir AM5 hazır sistem alabilirsin.

Böyle bir ikili yapabilirsin, 6700XT sıfır alınmaz. Ya da sistemi satıp eldeki bütçe ile bir AM5 hazır sistem alabilirsin.

Neyi önerirsiniz? Hangisini uygulamak daha mantıklı olur? Sonuç olarak 25k gibi bir miktar ayrılacak gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı