Çözüldü R5 1600 AF sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

batuhanuzun

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 (2 Adet)
SSD veya HDD modeli
240GB SanDisk
Ekran kartı
GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6
Anakart
GA-A320M-S2H
İşlemci
R5 1600 AF
Son zamanlarda sıkça mavi ekran hatası almaktaydım (mavi ekran hata kodları her seferinde değişiyordu) bununla birlikte bazı oyunlarda crash yeme problemiyle de karşı karşıya kaldım (FPS kaybı yaşamıyordum bir anda crash yiyordum). İlk başta durumu çok önemsemesem de son zamanlarda bu problem oldukça arttı. Ben de sorunun nereden kaynaklandığını merak etmek için test yapmak istedim. İlk önce bilgisayarımı tamamen temizledim, güzel bir format attım. Fakat sorun bu şekilde de çözülmedi. Daha sonra Memtest ile belleklerimi kontrol etmek isterken 4-5 dakika içerisinde 5000'den fazla hata ile karşılaştım. Daha sonra Memtest kendini durdurdu ve "fail" sonucu verdi (sonucunda oluşturduğu HTML dosyasını ekliyorum). Sorum şu; 2 adet 8 GB belleğim var ve bunların ikisi de mi problemli ya da problem anakartım üzerindeki RAM slotlarında mıdır? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim. Test esnasındaki çektiğim 2 adet fotoğrafı da ekledim.

Dosya Ekleri

• MemTest Sonucu.pdf
    52,4 KB · Görüntüleme: 172
  • test1.jpg
    test1.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 30
  • test2.jpg
    test2.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 26
Çözüm
Tek RAM ile çalıştırmayı denedin mi? Sorun devam ediyorsa diğer slota tak, yine devam ediyorsa aynı şeyi diğer RAM ile tekrar dene.

Aklıma geldi fakat denemedim, elimde Memtest86 sonucu olsa da neyde problem var tam olarak anlayamadım o yüzden ek kısmına koymuştum. Hatta tek RAM ile bir kez daha Memtest86 testi yapmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar 2 RAM'i de tek tek takarak Memtest86'da test ettim. 1 tanesini tamamen sorunsuz geçerken birinde 10000+ hata çıktı. Yani sorun 1 RAM'deymiş, konuyu kilitliyorum.
Tek RAM ile çalıştırmayı denedin mi? Sorun devam ediyorsa diğer slota tak, yine devam ediyorsa aynı şeyi diğer RAM ile tekrar dene.

Aklıma geldi fakat denemedim, elimde Memtest86 sonucu olsa da neyde problem var tam olarak anlayamadım o yüzden ek kısmına koymuştum. Hatta tek RAM ile bir kez daha Memtest86 testi yapmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar 2 RAM'i de tek tek takarak Memtest86'da test ettim. 1 tanesini tamamen sorunsuz geçerken birinde 10000+ hata çıktı. Yani sorun 1 RAM'deymiş, konuyu kilitliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı