R5 1600 AF ve RX 5500 XT sistem için yükseltme önerisi

UtkuErt5566

Femtopat
Merhaba, sistemimi oyun/simülasyon ağırlıklı kullanıyorum. Doğrudan örnek vermek gerekirse uçuş Simulator'leri ve BF türevi FPS oyunları ağırlıkta, hatta neredeyse tamamen bunları kullanıyorum. Sistemi ilk topladığımda performansı bunlarda gayet yeterliydi ama artık özellikle son birkaç ayda belirgin performans kaybı var. Simulator ağırlıklı yani daha ağır olanlarda; ani FPS dropları, geç kaplama yüklenmeleri, uzun süren donmalar vb. yaşıyorum. Planım öncelikle RAM artışı yapmaktı ama aldığım anakart seneler önce çok da iyi anlamadığım için 2 slotlu ve şu an da yazmış olduğum gibi 2 slot 2x8 şeklinde dolu. Anakart değişikliği+RAM arttırımı+GPU değişikliği ile RAM değişikliği+GPU değişikliği seçenekleri aklımdaydı. Başta ilki daha mantıklı gelse de anakart değişikliği maliyetli olacağını hissettim.

Sistem özellikleri
Ryzen 5 1600 AF.
Corsair Vengeance 2x8 GB DDR4 3000MHz.
XFX RX5500 XT 4 GB
Gigabyte B450M S2H AM4.
Cooler Master MWE white 550W 80+ 120mm fanlı PSU

İlk hedefim 4 GB ekran kartının değişikliğini yapmaktı ama işlemcinin el verdiği ne kadar yükseliş olur darboğaz olmadan net kestiremedim. FHD ayarlar için 2060-3050 bahsediliyor gördüğüm kadarıyla. Bir de RAM konusu çok zorluyor çünkü kullanımlarda hep zirvede. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı