R5 1600 AF ve RX 5500 XT Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

aybex3

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Benim sistemim şu şekilde; Ryzen 5 1600 AF işlemci, RX 5500 XT 4 GB ekran kartı, 8 GB 2133 MHz RAM. Valorant oynarken ortalama aldığım FPS 100-110 arası. Monitörüm 144 Hz olduğu için bu durum beni rahatsız ediyor. Daha düşük sistemlerle çok daha fazla FPS alanların olduğunu gördüm. Acaba sorun ne olabilir? Bilgisayara tekrardan temiz bir şekilde format atıp driverları yükledim fakat değişen bir durum olmadı. Oyunu en düşük ayarlarda 1280X1024 çözünürlüğünde oynuyorum. Çözünürlüğü yükseltsem de düşürsem de bir değişiklik olmuyor. Driverlar ve BIOS güncel. Oyun SSD'ye kurulu.

Hangi arkadaş yorumu eksiliyor?
Sorun RAM'de bildiğiniz. MHz değeri düşük.
16 GB RAM yapmanı tavsiye ederim.

Aynı MHz değerinde iken 16 yaparsam sorun düzelir mi?
RAM 2133 MHz'den fazlaysa BIOS'tan MHz değerini yükselt bende RX 590 sistemle LoL'de 200 FPS alıyordum MHz yükseltince 380'e kadar arttı.

Maalesef 2133 MHz.

Çözünürlüğü düşürdüğünüz zaman zaten güçlü ekran kartı gerektirmeyen valorant tamamen işlemciye biniyor gibi bir şey oluyor. Ryzen işlemciler içlerindeki "Infinity Fabric" dolayısıyla yüksek hızlı RAM'leri çok severler ve performansları RAM'lerin hızı ile doğru orantılıdır. Siz zaten düşük miktarda RAM kullanıyorsunuz ve bunun yanında kullandığınız RAM aşırı yavaş. Sorun RAM'inizin 2x8 minimum 3000MHz olması yerine 1x8 2133MHz olmasından kaynaklanıyor. İşlemciniz ekran kartınızı sadece 100-110 FPS arasında besleyebiliyor.
Hangi arkadaş yorumu eksiliyor?
Az önce yükseltmeyi denedim, yükseltmeye çalışınca "-" puan veriyor.
Aynı MHz değerinde iken 16 yaparsam sorun düzelir mi?
Daha yüksek hıza sahip RAM almanız kadar etkilemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı