R5 1600 GTX 1060 GTA 5 ve Rust'ta düşük performans

MahanN

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
357
Çözümler
4
Merhaba arkadaşlar, bugün bir şeyi öğrendim: Monitörümde ghosting sorunu var. Bunu nasıl anladım ve bende olan sorun nedir onu da anlatayım, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Benim monitörüm 75 Hz ve 60 FPS alırken oyunum kasıyordu, düpe düz kasıyordu. Sonra baktım ki ayarlarda OverDrive diye bir şey var. Onu yükselttikçe oyunda sağ sol yaparkenki kasma ve akıcısızlık kalktı ama tam kurtarmıyor, gene devam ediyor ama biraz düzeliyor. Bu sorun bende 1 yıldır var ve 60 FPS aldığım bütün oyunları bırakmak zorunda kaldım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen yardım etsin.

Sistemim: R5 1600, GTX 1060 3 GB, 8 GB RAM. Sorunu yaşadığım oyunlar: GTA 5 ve Rust. Bu oyunlarda düşük FPS alıyorum çünkü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8x1 olduğu için düşük FPS. İmkanınız varsa en kısa zamanda 2x8 yapmaya çalışın. 2x8 daha verimli olacaktır.

Ama 60 FPS'de akıcı olması gerekmiyor mu bir de bir şey daha RAM alacağım ama farklı marka CL ve frekans değerleri aynı sorun olur mu? Bende olan model XPG 3000 MHz CL 16 alacağım model G.Skill CL 16 3000 MHz.
 
olur diye biliyorum ama aşırı bir şey olmaz tahminimce. Fakat aynı marka olursa daha iyi olur. 60fps konusunda dediğim gibi işlemciniz amd olduğu için dual channel ram daha iyi olur.
 
Olur diye biliyorum ama aşırı bir şey olmaz tahminimce. Fakat aynı marka olursa daha iyi olur. 60FPS konusunda dediğim gibi işlemciniz AMD olduğu için Dual Channel RAM daha iyi olur.

Bakın şimdi hocam ben videoya çektim bu olayı FPS'imi 60'a sabitledim 60 da kasıyor ya 60-75 arası kasıyor ya hani videoda akıcı gözüküyor monitörden olabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı