R5 1600 GTX 1650 düşük oyun performansı

Ama gitttim kendim oynadım orta ayarlarda FPS minimün 130'a düştü rekabet oynadım. Cok koyuyor hocam ya o kadar para verdikten sonra bu kasmaları bu FPS düşük olmasını hakketmiyorum servisi arıyorum bir arıza yoksa alamayız diyor diyorum performans düşük adam diyor arıza olmadan alamayız diyom ne arızası yanma olur donma kasma olur bozuk olur calısmas falan diyor yav FPS kötü diyorum bizi ilgilendirmez diyor.

Modlanmış bir Windows kur.
OneDrive, Skype, Windows güncellemeleri, powersheel aklına gelebilecek her türlü gereksiz şeyi kapat.
Güç ayalarını performans moduna al, en düşük işlemci durumunu %35 yap, disk kapanması için beklenilen süreyi 60 yap.
Ekran kartının 6 ay önceki WHQL driverini kur, Valorant kurulumu sırasında Wi-Fi kapalı olsun ve kurulum sırasında bilgisayarla işlem yapma. Discord, Wallpaper Engine, Google arka plan hizmetleri, Spotify arka plan, varsa(Logitech, iCUE, Rampage, RGB yazılımı vs.) Hepsini kapat. Doğru FPS'leri almak için sisteme gereksiz yük bindirme. Rekabetçi oyunlar AAA oyunlar gibi dalgaya gelmiyor, arkada Discord açıkken bile 30 FPS kayıp yaşatıyor. AAA oyunlarda 3 FPS bile etkilemiyor. Rekabetçi oyun oynadığın zaman bunlara dikkat etmelisin.
Bunlardan daha fazlası da var ama yapmanı tavsiye etmem, işlemcini otomatik GHz ayarlamadan çıkartıp 4.0GHz sabit hız vermeyi dene.
Rekabetçi oyunlar dışında GHz'i düşürebilirsin.

Modlanmış bir Windows kur.
OneDrive, Skype, Windows güncellemeleri, powersheel aklına gelebilecek her türlü gereksiz şeyi kapat.
Güç ayalarını performans moduna al, en düşük işlemci durumunu %35 yap, disk kapanması için beklenilen süreyi 60 yap.
Ekran kartının 6 ay önceki WHQL driverini kur, Valorant kurulumu sırasında Wi-Fi kapalı olsun ve kurulum sırasında bilgisayarla işlem yapma. Discord, Wallpaper Engine, Google arka plan hizmetleri, Spotify arka plan, varsa(Logitech, iCUE, Rampage, RGB yazılımı vs.) Hepsini kapat. Doğru FPS'leri almak için sisteme gereksiz yük bindirme. Rekabetçi oyunlar AAA oyunlar gibi dalgaya gelmiyor, arkada Discord açıkken bile 30 FPS kayıp yaşatıyor. AAA oyunlarda 3 FPS bile etkilemiyor. Rekabetçi oyun oynadığın zaman bunlara dikkat etmelisin.
Bunlardan daha fazlası da var ama yapmanı tavsiye etmem, işlemcini otomatik GHz ayarlamadan çıkartıp 4.0GHz sabit hız vermeyi dene.
Rekabetçi oyunlar dışında GHz'i düşürebilirsin.

Arkada hiçbir şey acık degil son perfromasnda hepsi. Şimdi PUBG indiriyorum bakalım kaç FPS alacagım ona göre bakacağım valoranttamı sıkıntı yoksa PC mi sıkıntılı.

Arkada hiçbir şey acık degil son perfromasnda hepsi. Şimdi PUBG indiriyorum bakalım kaç FPS alacagım ona göre bakacağım valoranttamı sıkıntı yoksa PC mi sıkıntılı.

PUBG ve Valorant aynı oyun motorunu kullanıyorlar. İkisi de Unreal Engine.
Sana önerim cinebecnh R23 testi yap. Ve ekran kartını test et. Sonuçları paylaş, sonuçlar normalise. İnternet kafelerdeki Windows'lara benzeyen modlanmış Windows'lar var, onlardan hoşuna gidenini kur ve öyle dene.

PUBG ve Valorant aynı oyun motorunu kullanıyorlar. İkisi de Unreal Engine.
Sana önerim cinebecnh R23 testi yap. Ve ekran kartını test et. Sonuçları paylaş, sonuçlar normalise. İnternet kafelerdeki Windows'lara benzeyen modlanmış Windows'lar var, onlardan hoşuna gidenini kur ve öyle dene.

Bakın benim bilgisiyarımın aynısı. Aynı özellikler tıpatıp aynı PARDUS-1650 / AMD Ryzen 5 1600 AF / GAINWARD GTX 1650 GHOST 4GB / 8GB RAM / 250GB SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Bu sistemle Valorant oyun içi değerleri mi bu şekilde yoksa alıştırma modunda mı sonuca baktın? Alıştırma modu oyun içinde alabileceğin değerin çok üstünü veriyor.

Biraz daha iyi bir işlemci, daha iyi bir ekran kartı ve çift kanal RAM ile bile o ortalama geçerli değil. Aşağıdaki videoyu izlersen yer yer 80 FPS'lere düştüğünü, ortalama 120 FPS gibi bir değer verdiğini görürsün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu video ya bir bakar mısınız 4 ay önce cekılmis sistemim aynı.

Son düzenleme:
İşlemcimiz aynı, ekran kartı olarak GTX 1660 var bende. Bu videodakine yakın bir sonuç alıyorum. Senin de benzer bir sonucun olur.

Çok teşekkür ederim bir an önce RAM alacağım inşallah para bulursam alacağım direk inşallah bende 150+ görürüm gözüm yükseklerde degil 150+ görse yeter benim için RAM'den başka bir şey almama gerek var mı bir de şimdi normal orijinal PUBG var ya onu indiriyorum onda orta ayarlar kaç FPS vermesi lazım bir bilginiz var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı