Çözüldü R5 1600 GTX 1650 sistemde FPS düşüşü oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rymec

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, PC'mi yaklaşık 2.5 yıl önce aldım ilk başlarda pek problemim yoktu, geçen yaz da başıma gelmişti PC'de FPS düşüşüm vardı gereksiz eskiden aldığımdan daha az FPS'ler alıyorum Valorant, CS2, FIFA, PUBG tarzı oyunlarda, daha çok FPS düşmesi tarzında oluyor.
Şu anda tekrar sorunum gerçekleşti, CS2'de FPS dropları alıyorum özellikle savaş anlarında sebebi neden olabilir?
Yaklaşık 1 yıldır format atmadım bundan dolayı veya ısınmadan dolayı olabilir mi? Yanıtlarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayara sürekli yazılımlar kurup silmiyorsanız yani Windows'un dosya yapısını bozacak işlemler yapmıyorsanız yılda 1 format atma gibi bir durum yok bu sorun yaratmaz. Muhtemelen temizlik ve termal bakım istiyor olabilir sorun yazın çıkıyorsa. Fakat CS2'de durum biraz daha farklı, bir süredir bende özellikle çatışma sırasında hem FPS düşmesi hem de gecikme sorunu yaşıyorum öyle ki bazen mouse benim çevirdiğimden çok daha az dönüyor, birkaç arkadaşımda benzer sorunları yaşadığını belirtti muhtemelen oyun kaynaklı. Yani örneğin oyun normalde 200 FPS çatışma sırasında bir anda FPS sanki darboğaz varmış gibi 40-70 gibi alakasız yerlere iniyor.
Bilgisayarınıza bakım yapmalısınız, 2.5 yıl uzun bir süre. Kendiniz yapabilirseniz işlemci + ekran kartına termal macun uygulayın veya bilgisayarcıya götürün o yapsın.

Bilgisayara sürekli yazılımlar kurup silmiyorsanız yani Windows'un dosya yapısını bozacak işlemler yapmıyorsanız yılda 1 format atma gibi bir durum yok bu sorun yaratmaz. Muhtemelen temizlik ve termal bakım istiyor olabilir sorun yazın çıkıyorsa. Fakat CS2'de durum biraz daha farklı, bir süredir bende özellikle çatışma sırasında hem FPS düşmesi hem de gecikme sorunu yaşıyorum öyle ki bazen mouse benim çevirdiğimden çok daha az dönüyor, birkaç arkadaşımda benzer sorunları yaşadığını belirtti muhtemelen oyun kaynaklı. Yani örneğin oyun normalde 200 FPS çatışma sırasında bir anda FPS sanki darboğaz varmış gibi 40-70 gibi alakasız yerlere iniyor.

Çözüm

Aynı sorunu PUBG'de de yaşıyorum oyunla alakalı evet olabilir ama sanırsam PC'mde genel bir sorun var. Oyunu çalıştırdıktan sonra masaüstü de yavaşlıyor Google Chrome, Discord'da PC'nin bileşenleri yetersiz olma durumu yoktur değil mi?

Bilgisayarınıza bakım yapmalısınız, 2.5 yıl uzun bir süre. Kendiniz yapabilirseniz işlemci + ekran kartına termal macun uygulayın veya bilgisayarcıya götürün o yapsın.

Anladım PC bileşenlerinin yetersiz olma durumu var mıdır peki?

Aynı sorunu PUBG'de de yaşıyorum oyunla alakalı evet olabilir ama sanırsam PC'mde genel bir sorun var. Oyunu çalıştırdıktan sonra masaüstü de yavaşlıyor Google Chrome, Discord'da PC'nin bileşenleri yetersiz olma durumu yoktur değil mi?

Anladım PC bileşenlerinin yetersiz olma durumu var mıdır peki?

R5 1600 ve GTX 1650'de darboğaz olma durumunu pek sanmıyorum eski sistemim i3 10100F, GTX 1660S tüm oyunları açıyordu ve darboğaz olmuyordu ve sizin sisteminizde darboğaz testi yaptığımda %0 gözüküyor.

Sistem özelliklerini tam belirtmemişsiniz, RAM 8 GB ise oyuna girince sorun yaratabilir, SSD'nin okuma yazma performansı düşmüş ise oyunda disk yük altına girdiği için yavaşlamaya sebep olabilir, thermal macun kaynaklı olabilir ancak o zaman ciddi fan sesi duyardınız. CrystalDiskMark ile SSD'ye hız testi yapın, oyun içinde MSI Afterburner açarak sistem tüketim ve sıcaklık değerlerini paylaşın daha kolay yardımcı olunabilir.

Sizin sisteminizde darboğaz testi yaptığımda %0 gözüküyor.

Hocam konudan bağımsız şu saçma sapan darboğaz testlerine inanmayın derim.

Hard disk veya SSD'nin ömrü bitmiş olabilir ondan da FPS düşmesi veya FPS düşmeleri olabilir

R5 1600 ve GTX 1650'de darboğaz olma durumunu pek sanmıyorum eski sistemim i3 10100F, GTX 1660S tüm oyunları açıyordu ve darboğaz olmuyordu ve sizin sisteminizde darboğaz testi yaptığımda %0 gözüküyor.

Anladım teşekkürler.

Sistem özelliklerini tam belirtmemişsiniz, RAM 8 GB ise oyuna girince sorun yaratabilir, SSD'nin okuma yazma performansı düşmüş ise oyunda disk yük altına girdiği için yavaşlamaya sebep olabilir, thermal macun kaynaklı olabilir ancak o zaman ciddi fan sesi duyardınız. CrystalDiskMark ile SSD'ye hız testi yapın, oyun içinde MSI Afterburner açarak sistem tüketim ve sıcaklık değerlerini paylaşın daha kolay yardımcı olunabilir.

Hocam konudan bağımsız şu saçma sapan darboğaz testlerine inanmayın derim.

Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor.
16 GB RAM.
Adata SU630 480GB.
Anakart: Galax B450M.
Söylediğiniz testleri yapıp sonuçlarını atacağım birazdan buraya.

Anladım teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor.
16 GB RAM.
Adata SU630 480GB.
Anakart: Galax B450M.
Söylediğiniz testleri yapıp sonuçlarını atacağım birazdan buraya.

İyi günler, testleri yaptım ekran görüntüleri aldım bölüm bölüm 2 tane farklı oyunda durum bu.
Benim pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim, pek düşük FPS görmüyorum bölüm bölüm zorlanıyor ben ısınmasından şüpheleniyorum ama emin değilim görüşünüzü bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-10 171218.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-10 171218.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-06-10 171907.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-10 171907.png
    3 MB · Görüntüleme: 13
  • Ekran görüntüsü 2024-06-10 171951.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-10 171951.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2024-06-10 172206.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-10 172206.png