Bu aralar çok böyle konu var tam bir açıklık getirebilecek var mı bazı kullanıcılar benchmark vs'ye girdiğinde 8 core 16 thread olarak yazıyor bazılarında da olması gereken gibi 6 core 12 thread yazıyor.Ryzen 5 1600 6 Core ve 12 Thread barındırıyor.
AMD sitesine bakın, 6 Core 12 Thread.Bu aralar çok böyle konu var tam bir açıklık getirebilecek var mı bazı kullanıcılar benchmark vs'ye girdiğinde 8 core 16 thread olarak yazıyor bazılarında da olması gereken gibi 6 core 12 thread yazıyor.
reddit gibi yabancı sitelerde de bu durumu yaşayanlar çok var.AMD sitesine bakın, 6 Core 12 Thread.
Eğer düşük kalite silikondan yapılan Ryzen 7'lerin çekirdeklerinin kapatılmasıyla yapılan bir 1600 almışsanız, bilemem. Ama göstermemesi gerek.
Yeterince performans alınamayan işlemciler çekirdek kapatılıp daha düşük modellere getirilebiliyor. Uyumlu olması lazım ama mimari vs. dir.
İşte dostum, dediğim gibi sanırım. Ben böyle gördüm bu forumda. GPU'larda da öyle. Mesela GTX 1080 yapılıyor, istenen verim alınamadı, kart kırpılıp GTX 1060 yapılıyor.reddit gibi yabancı sitelerde de bu durumu yaşayanlar çok var.
Bence AMD bunun hakkında bir açıklama yapmalı yada bu core ve threadleri gizlemeliİşte dostum, dediğim gibi sanırım. Ben böyle gördüm bu forumda. GPU'larda da öyle. Mesela GTX 1080 yapılıyor, istenen verim alınamadı, kart kırpılıp GTX 1060 yapılıyor.
O çekirdeklerin görünmemesi gerek. Onları eğer fiziksel bir şekilde kullanımını engellemedilerse yazılımsal olarak belki açılabilir. Ama sanmıyorum, engellenmiştir erişim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.