R5 1600 RX 570 Mini ITX sistem incelemesi

• Konuyu başlatan Itx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.332
Sanırım şimdilik çıkarmıyacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Sanırım şimdilik çıkarmıyacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun, bende ITX alabilirim iyi oldu bu . Neyse kasa bu olsa daha iyi olurdu gibi COOLER MASTER Mastercase H100 Mini-ITX, 200mm RGB fanlı Mesh Panel Kasa - inventus.
Teşekkürler, bu kasayı da incelemiştim karar verme aşamasında... Hem boyut olarak Silverstone'dan daha büyük, hem daha kısa ekran kartı desteği sağlıyor. (Silverstone 265mm kadar destekliyor, Cooler Master 210mm destekliyor.) Üstüne RGB aydınlatmalardan nefret etmem , Silverstone seçmeme sebep oldu. Sıkıntı yaşadığım hava akımı olayı cooler master da nasıldır bilemem ama gördüğüm kadarıyla onda da psu anakartın üstüne denk geliyor. Bildiğim kadarıyla Silverstone'dan daha pahalı... Silverstone daha mantıklı geliyor.(Sıvı soğutma almak koşuluyla)

Evet, Cooler Master hakkında pek bilgim yoktu bence de SilverStone daha iyi. Aslında bütçeniz daha yüksek olsaydı rvzB03 süper olurdu.

Evet, Cooler Master hakkında pek bilgim yoktu bence de SilverStone daha iyi. Aslında bütçeniz daha yüksek olsaydı rvzB03 süper olurdu.
Bütçem olsa bile o kadar para verirmiydim bilmiyorum, kasanın tasarımına bayılanlar ve bunun için para harcayanlar var ama benim gözümde metal kutudan ilerisi değil.
Biraz geç kalmış bir ekleme : Sıvı soğutma
Evet, sistemin en büyük sorununu halletmiş oldum. Eğer aklında mini-ITX sistem toplama düşüncesi dolanan insanlar varsa onlara söylemek isterim : Hava akımı sıkıntılıysa sakın sıvı soğutma almadan sistem toplama! Yaklaşık 5 aydır hava akımını sağlayamadığım bir kasada stok soğutucuyla idare etmeye çalıştım. Bu süreç içerisinde sistemim yüksek sıcaklıktan ötürü defalarca shutdown attı, kasanın silikon ayakları sıcaklıktan eridi. Sonunda indirimde denk getirdiğim Cooler Master ML120 sıvı soğutucuyu bugün monte ettim. Sıcaklık değerleri anında etkilendi. Boştaki sıcaklık 45'ten 30'a indi. GTA 5 gibi çok fazla işlemciyi yormaması gereken bir oyunda 80 dereceleri gören sistem, işkence testinde 63 dereceyi geçmedi. Eksi yönleri de oldu tabi, kasa içindeki zaten küçük alan iyice daraldı, titreşimden ötürü pc daha sesli çalışmaya başladı ama çok rahatsız edici boyutlarda değil bahsettiğim ses. Sonuç olarak aklınızda bu tarz bir sistem varsa mutlaka sıvı soğutma alın. Ram den kısın, depolamadan kısın , sıvı soğutma alın. Sistemin genel olarak sıcak çalışması diğer parçalara da zarar veriyor. Ram ve depolamayı sonradan ekleyeceğiniz dönemde sisteminiz zarar görmez en azından. Neyse sisteme bundan sonraki yükseltmem modüler psu olacaktır. Sistemde yapacağım diğer değişiklikleri de buraya yazmayı düşünüyorum. Belki mini-ITX sistem toplamayı düşünen birilerinin işine yarar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…