R5 1600 RX 570 sistem donuyor

meliodas964

Yoctopat
Daha fazla  
Dostlar selam. Bilgisayarım yaklaşık 6 7 aydır sürekli donuyor bu donmalar uygulama açtığımda yükleme yaptığımda veya oyun yükleme ekranlarında oluyor.
Özellikle bir uygulama yüklemesi yapacağım zaman direkt donuyor yaklaşık 40 50 saniye gidiyor ve sonra geri geliyor. İlk başta sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüp değiştirdim fakat herhangi bir sonuç alamadım. Bilgisayar bilgilerim bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim uzun süredir başıma geliyor.
Dipnot : Bilgisayarı sıfırladığım zaman kısa süreli bi düzeliyor fakat yeniden olmaya başlıyor.

Ekran kartı: RX 570.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
RAM: Vengeance 16 GB RAM.
Anakart: Gigabyte A520M S2HAMD AM4 DDR MİCRO ATX
James Donkey: 960GB SSD.

Son düzenleme:
SSD markasi supheli geldi. SSD'ler (ozellikle pek guvenilir olmayan markalar) belli bir sureden sonra ani hiz dususleri yasayabilir. Isterseniz bir test ettirin. Ya da direk baska bir SSD ile test edin.

Son düzenleme:
James Donkey SSD'lerde bazıları kronik çıkıp bu gibi sorunlar veya arıza verebiliyor farklı bir SSD kullanarak deneyin.

Dostlar selam. Bilgisayarım yaklaşık 6 7 aydır sürekli donuyor bu donmalar uygulama açtığımda yükleme yaptığımda veya oyun yükleme ekranlarında oluyor.
Özellikle bir uygulama yüklemesi yapacağım zaman direkt donuyor yaklaşık 40 50 saniye gidiyor ve sonra geri geliyor. İlk başta sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüp değiştirdim fakat herhangi bir sonuç alamadım. Bilgisayar bilgilerim bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim uzun süredir başıma geliyor.
Dipnot: Bilgisayarı sıfırladığım zaman kısa süreli bir düzeliyor fakat yeniden olmaya başlıyor.

Ekran kartı: RX 570.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
RAM: Vengeance 16 GB RAM.
Anakart: Gigabyte B520M S2H.
James Donkey: 960GB SSD.

Anakartınızı yanlış mı yazdınız? Böyle bir anakart modeli yok. FurMark kurup 10 dakika 8X MSAA'da çalıştırıp sonucu bize atar mısınız? Bir de PassMark ile tüm parçaların puanlarına bakalım. Bir de SSD sağlınız ne durumda?

SSD markasi supheli geldi. SSD'ler (ozellikle pek guvenilir olmayan markalar) belli bir sureden sonra ani hiz dususleri yasayabilir. Isterseniz bir test ettirin. Ya da direk baska bir SSD ile test edin.
Şu an kullanabiliceğim farklı bir ssd yok. Şimdilik 1 tb hdd kullanmam aşırı bir performans farkı yaratırmı? Birde problemin ssdden olduğuna emin olma şansımız varmı.

Anakartınızı yanlış mı yazdınız? Böyle bir anakart modeli yok. FurMark kurup 10 dakika 8X MSAA'da çalıştırıp sonucu bize atar mısınız? Bir de PassMark ile tüm parçaların puanlarına bakalım. Bir de SSD sağlınız ne durumda?
Çok pardon yanlış olmuş anakart modelim bu

Gigabyte A520M-S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart​

ss olarak atamadım ama şöyle linkini atayım direkt

buda passmark sonuçları umarım yardımcı olabilirsin. PassMark Software - Display Baseline ID# 2257150

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı