R5 1600 RX580 performans sorunu

• Konuyu başlatan DeWitt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.141
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Oyunlarda düşük FPS alıyorum, YouTube'da Benchmark videolarında daha fazla FPS alıyorlar. Örneğin Witcher, fallout 4 oynarken anlık takılmalar yaşıyorum, Metro Exodus, assassin's Creed Unity gibi oyunlarda hiç sorun yok. MSI Afterburner ile izlediğimde GPU kullanımının düştüğünü gördüm. Eski sürücü ve yeni sürücüleri kurup denedim ama pek fayda etmedi.

Sistemim;

Ryzen 5 1600 B2 rev.
2x8 16 GB 3000MHz RAM.
Sapphire Pulse RX580 4 GB.
Cooler Master Elite V3 600W PSU.
1TB Toshiba P300 7200RPM HDD.
500GB Seagate 7200RPM HDD.
Windows 10 1909.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd'nin 19.12.3 sürücüsü sorunlu aynısını kendi sistemim de yaşadım şuan 19.12.2 sürücüsü önerilen olarak gösteriliyor zaten yazılımın içinde de son sürüm isteğe bağlı şeklinde belirtiliyor kurulu değilse 19.12.2 denemenizi tavsiye ederim.

ekran kartı sürücüsü 19.9.2 ye çevirip tekrar denermisin en stabil sürüm o deniyor bende memnunum.
Amd'nin 19.12.3 sürücüsü sorunlu aynısını kendi sistemim de yaşadım şuan 19.12.2 sürücüsü önerilen olarak gösteriliyor zaten yazılımın içinde de son sürüm isteğe bağlı şeklinde belirtiliyor kurulu değilse 19.12.2 denemenizi tavsiye ederim.
Akşam indirip kuracağım ama sanırım daha önce denemiştim. Şöyle bir sorun var; oyunu açınca bir kaç saniye sonra donuyor. Ses geliyor kontroller işliyor alt+tab veya pencere moduna alınca sorun ortadan kalkıyor. Bunun için de çözüm var mı ?
BIOS, Windows ve Chipseti güncelle, ekran kartını 19.12.3'e güncelle.
Windows güncel, anakartım Gigabyte A320M S2H ve Chipseti nasıl güncelleyebilirim ?

Windows güncel, anakartım Gigabyte A320M S2H ve Chipseti nasıl güncelleyebilirim ?
Anakartının sitesini kontrol et:

Akşam indirip kuracağım ama sanırım daha önce denemiştim. Şöyle bir sorun var; oyunu açınca bir kaç saniye sonra donuyor. Ses geliyor kontroller işliyor alt+tab veya pencere moduna alınca sorun ortadan kalkıyor. Bunun için de çözüm var mı ?

Amd Chipset linkten işletim sisteminize uygun olanı seçip güncelleyebilirsiniz.

Anakartının sitesini kontrol et:
Amd Chipset linkten işletim sisteminize uygun olanı seçip güncelleyebilirsiniz.

İşten çıkınca indirip güncelleyeceğim. Ayrıca anakartın sitesine baktım ama sanırım bulamadım. Bir de güncel BIOS'u indirince nasıl kuracağım ? Rehberi var mı onun ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı