R5 1600 sistem bir anda çöküyor

Fiechter

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı önceden kullanırken rastgele zamanlarda donuyordu ama imleç hareket etmeye devam ediyordu, herhangi bir tıklama işlemi gibi olayları gerçekleştiremiyordum ama aşağıda Spotify, Discord vb. uygulamalar açıkken müzik sesi gelmeye devam ediyordu ve Discord'da sesim karşı tarafa gitmeye devam ediyordu. Bilgisayarı formatladıktan sonra da devam etti bu sorun ve olay nadir olsa da gerçekleşiyordu. Aradan 3 ay geçtikten sonra tekrar kullanmaya başladım bilgisayarımı, art arda 3 defa çok kısa süre aralıklarla bilgisayarımı kullanırken önce monitörüm kapandı daha sonra klavyemin ışıkları gitti ve yeniden başladı fakat bu sırada kasanın ışıkları yanmaya ve fanlar dönmeye devam ediyordu. Bu olaylardan sonra MSI Afterburner ile donanımın sıcaklık ve kullanım değerlerini kontrol ettiğimde değerlerde bir anormallik görmedim. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Sistem özelliklerim.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600.
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1650.
  • RAM: Patriot Viper Steel 8 GB
  • SSD: Patriot Burst 240GB.
  • Kasa/Güç kaynağı: darkFlash Neo 202 650W 80+ bronz PSU.

Son düzenleme:
3 ay demişsiniz. Muhtemelen güncellenmesi gereken şeyler var. Bu, öncelikle görüntüde sorun varsa ekran kartı olabilir.
Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin, tekrar başlatın. Çözülmezse BIOS güncellemesi yapın, umarım çözülecektir.

3 ay demişsiniz. Muhtemelen güncellenmesi gereken şeyler var. Bu, öncelikle görüntüde sorun varsa ekran kartı olabilir.
Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin, tekrar başlatın. Çözülmezse BIOS güncellemesi yapın, umarım çözülecektir.
Merhaba, sürücüler güncel olmasına rağmen sorun devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı