R5 1600 sistem oyun oynarken kapanıyor

lexyp

Femtopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğimde değişen sürelerde birden PC kapanıyor. Ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor. İşlemci ise 70 dereceyi geçmiyor. Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Burada konu açmıştım. PSU arızası demişlerdi. PSU'mu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Bir tane RAM'im 3200 MHz RAM diğeri 3000 MHz. RAM başlarda ondan olduğunu düşündüm ikisini de BIOS'tan 3000 MHz olarak çalıştırıyorum. Birini çıkarıp tek kullandığımda da aynı sorun devam etti. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
  • PSU 750W 80+ Bronze.
  • Gigabyte A320M-H
  • Ryzen 5 1600.
  • 1X 3000 MHz RAM 1X 3200 MHz RAM.
  • XFX 6500 XT 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU markası nedir? 750W 80+ olup C4 olanda olabilir onun dışında sıcaklık değerleri yükteykenmi yoksa boştayken mi?

Burada konu açmıştım. PSU arızası demişlerdi.

Diğer konunuza ben yazmışım.

Evet sorun PSU, ekran kartı ani kapanma yapmaz, böyle durumlarda önce PSU denemek gerekiyor, imkan varsa önce PSU deneyin sonra yenisini alın.

Keşke denemeden almasaydınız.

PSU'ya taktığınız elektrik kablosunu yeni PSU'dan çıkan ile değiştirin, akım korumalı priz varsa aradan çıkarın, elektrik prizlerinde gevşeklik var mı kontrol edin, başka prizlerde sistemi test edin.

Windows olay görüntüleyicisinde herhangi uyarı var mı hocam eğer kernel 41 63 hatası falansa format atmayı ve XMP kapatıp 2133 MHz gibi default değeri deneyin isterseniz. Formattan sonra chipset sürücüsünü kurarken AMD sitesinden güncel indirin hocam anakart sitesinde eski sürüm olabiliyor. Umarım bunlardan birisi sorununuzu çözer.

Diğer konunuza ben yazmışım.

Keşke denemeden almasaydınız.

PSU'ya taktığınız elektrik kablosunu yeni PSU'dan çıkan ile değiştirin, akım korumalı priz varsa aradan çıkarın, elektrik prizlerinde gevşeklik var mı kontrol edin, başka prizlerde sistemi test edin.

Prizleri değiştirdim akım korumalı priz vardı onu da çıkardım fakat sorun hala devam ediyor.

Windows olay görüntüleyicisinde herhangi uyarı var mı hocam eğer kernel 41 63 hatası falansa format atmayı ve XMP kapatıp 2133 MHz gibi default değeri deneyin isterseniz. Formattan sonra chipset sürücüsünü kurarken AMD sitesinden güncel indirin hocam anakart sitesinde eski sürüm olabiliyor. Umarım bunlardan birisi sorununuzu çözer.

2133 MHz default değerde denedim fakat sorun hala devam ediyor.

PSU markası nedir? 750W 80+ olup C4 olanda olabilir onun dışında sıcaklık değerleri yükteykenmi yoksa boştayken mi?

Corsair marka. Yükteyken ki sıcaklıklar.

Prizleri değiştirdim akım korumalı priz vardı onu da çıkardım fakat sorun hala devam ediyor.

2133 MHz default değerde denedim fakat sorun hala devam ediyor.

Corsair marka. Yükteyken ki sıcaklıklar.

Sıcaklıkların normal olduğuna emin misiniz? (işlemci)

RAM kullanımı neden fazla? Hangi oyun bu?

Şu an OCCT Power testi yaptığınızda sistem hemen kapanıyor mu? Veya reset mi atıyor?

Arka planda YouTube'dan falan video açtım yüke bindirmek için o yüzden sanırım. 5 dakikalık OCCT testi sonuçları şunlar herhangi bir kapanma olmadı occt-test hosted at ImgBB

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı