R5 1600 sistem oyun oynarken kapanıyor

lexyp

Femtopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğimde değişen sürelerde birden PC kapanıyor. Ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor. İşlemci ise 70 dereceyi geçmiyor. Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Burada konu açmıştım. PSU arızası demişlerdi. PSU'mu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Bir tane RAM'im 3200 MHz RAM diğeri 3000 MHz. RAM başlarda ondan olduğunu düşündüm ikisini de BIOS'tan 3000 MHz olarak çalıştırıyorum. Birini çıkarıp tek kullandığımda da aynı sorun devam etti. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
  • PSU 750W 80+ Bronze.
  • Gigabyte A320M-H
  • Ryzen 5 1600.
  • 1X 3000 MHz RAM 1X 3200 MHz RAM.
  • XFX 6500 XT 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL oynarken dereceli oynarken kapanmıyor iken arena modunda kapanıyor. mesela garip bir şekilde PUBG oynarken kapanıyor bazen oyuna girerken bazen oyun içinde.

LoL oynarken dereceli oynarken kapanmıyor iken arena modunda kapanıyor. mesela garip bir şekilde PUBG oynarken kapanıyor bazen oyuna girerken bazen oyun içinde.

Kapandığında tekrar butona basıp açabiliyor musunuz? Yoksa PSU'yu kapatıp açmanız mı gerekiyor?

Hocam her iki RAM'i de teker teker işlemcinize en uzak noktaya takıp denediniz mi?

Burada iş biraz karışıyor.

Kasa içerisinde kısa devre yaratacak bir kablolama var mı? ARGB bir kontrolcü veya direk PSU'ya bağlı bir fan var mı?

RAM'ler problemli sanki.

Depolama olarak ne kullanıyorsunuz?

Burada iş biraz karışıyor.

Kasa içerisinde kısa devre yaratacak bir kablolama var mı? ARGB bir kontrolcü veya direk PSU'ya bağlı bir fan var.

Hayır yok. PSU'yu değiştirirken kasamı da değiştirdim. PSU'ya bağlı herhangi bir fan yok kasa içi aydınlatma doğrudan PSU'ya bağlanmıyor anladıgım kadarıyla anakart üstünden bağlamıştım sanırım.

Depolama olarak ne kullanıyorsunuz.

M.2 SSD ve HDD kullanıyorum sistem M.2 üzerine kurulu HDD'mde sıkıntı olabilir ama sistem M.2'ye kurulu oldugu için ondan kaynaklandıgını sanmıyorum.

Hayır yok. PSU'yu değiştirirken kasamı da değiştirdim. PSU'ya bağlı herhangi bir fan yok kasa içi aydınlatma doğrudan PSU'ya bağlanmıyor anladıgım kadarıyla anakart üstünden bağlamıştım sanırım.

Sizin ankartınızda bir sorun var gibi.

Ani kapanma genelde güç sorunudur, güç sorunu olmadığını tespit ettiniz zaten, bu durumda işlemci ve anakarta bakmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı