R5 1600 sistem oyun oynarken kapanıyor

lexyp

Femtopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğimde değişen sürelerde birden PC kapanıyor. Ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor. İşlemci ise 70 dereceyi geçmiyor. Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Burada konu açmıştım. PSU arızası demişlerdi. PSU'mu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Bir tane RAM'im 3200 MHz RAM diğeri 3000 MHz. RAM başlarda ondan olduğunu düşündüm ikisini de BIOS'tan 3000 MHz olarak çalıştırıyorum. Birini çıkarıp tek kullandığımda da aynı sorun devam etti. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
  • PSU 750W 80+ Bronze.
  • Gigabyte A320M-H
  • Ryzen 5 1600.
  • 1X 3000 MHz RAM 1X 3200 MHz RAM.
  • XFX 6500 XT 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin ankartınızda bir sorun var gibi.
eskiden böyle bir sorunum yoktu ekran kartını değiştirdim sonra ilk denemesini yaparken bir anda kapandı (eski psu ve eski kasadan bahsediyorum). İlk başta sıcaklıklardan oldugunu düşündüm ve kontrol ettiğimde işlemcim 99 derecelere gelip kapandığını gördüm hemen gidip yeni termal macun alarak yeniledim eskisi kurumuştu neredeyse ısı sorununu halletmiştim hiç ısınmıyordu ama yeniden kapanmaya başladı sonra burada sormuştum sizle konuşmuştuk aklıma diğer gelen seçenekte psu dan idi o zaman eski psum ile occt testi yaptıgımda yaklaşık 30 saniyede tekrar kapanmıştı o yüzden yeni bir psu almaya karar verdim hikaye bu şekilde

Eskiden böyle bir sorunum yoktu ekran kartını değiştirdim sonra ilk denemesini yaparken bir anda kapandı (eski PSU ve eski kasadan bahsediyorum). İlk başta sıcaklıklardan oldugunu düşündüm ve kontrol ettiğimde işlemcim 99 derecelere gelip kapandığını gördüm hemen gidip yeni termal macun alarak yeniledim eskisi kurumuştu neredeyse ısınma sorununu halletmiştim hiç ısınmıyordu ama yeniden kapanmaya başladı sonra burada sormuştum sizle konuşmuştuk aklıma diğer gelen seçenekte PSU'dan idi o zaman eski PSU ile OCCT testi yaptığımda yaklaşık 30 saniyede tekrar kapanmıştı o yüzden yeni bir PSU almaya karar verdim hikaye bu şekilde

Durumu biliyorum, ekran kartı değişiminden sonra olması ilginç, bu ekran kartını sistem boşta çalışırken hafif yukarı aşağı oynatın, kapanma veya reset atma durumu olacak mı bakalım.

Bu arada belli bir süre hiçbir sorun olmadan kullandım yeni sistemimi kapanma falan olmuyordu. İnternette araştırıp buldugum şeyleri denedim sonrasında yetersiz bellek hatası falan veriyordu PC genel olarak çoğu oyunda. Daha önceden aynı kartla oynadıgım oyunlarda onu çözdüm. İnterntten araştırdıklarıma göre oyunlara giriyor bu sefer de PC kapanıyor.

Peki bu kart 2. el mi?

Evet ama alırken çoğu testini kendim yaptım bir sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driver ne zaman güncellediniz?

Kaldırıp tekrar kurun düzelebilir. Daha önce hiç yaptınız mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı