R5 1600 sistem yavaşlaması ve geç açılması sorunu

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle Sistemim:
  1. Ryzen 1600
  2. AB350 Gaming 3 anakart
  3. 8GB Corsair RAM
  4. GTX 650
İşlemcimi geçen günlerde 1.18V 3.6GHz'de çalıştırmaya başladım, o günden beri böyle bilgisayar yavaşlamaya başladı, geç açılıyor, açılınca bir şey yapamıyorum beklemem gerekiyor, oyundan çıkıyorum çok zorlanıyor bilgisayar kendine gelmesi zaman alıyor. Bu voltajla ilgili bir şey olabilir mi nedendir ? HDD eski kullanıyorum 4 yıllık falan onda bir terslik olabilir mi ?
@LukeSkywalker

Son düzenleyen: Moderatör:
Ohooo.. HDD'nin 4 senelik olduğunu söylemedin ki bana :D Kesinlike HDD'den, işlemci ile alakası olsa crash yerdin. Bahsettiğin işlemler de geçiş süreçleri olduğundan HDD %100 kullanımda iken sistem işlemez duruma gelir, kendine gelmesi de uzun sürer. SSD'ye geçtiğinde anlarsın. Şu anlık yapılabilecek bir şey yok.

Hasarlı değil ama 4 senelik olduğu için zamanla yavaşlamış, okuma yazma hızı azalmış. Yeni disk alsan hayır böyle olmaz ama SSD kullanan biri olarak HDD'leri Storage'dan başka amaçla kullanmam artık. Yeni HDD ile şu ankinin arasında uçurum olmaz. Ama tabii böyle donmalar da yaşamazsın.

4 senedir kullanılan HDD'in ilk günkü ile aynı hızda olması beklenemez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı