R5 1600 sistemde görüntü gidiyor fakat kasa çalışıyor

kavra2

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik - Elektronik
RAM
G.Skill Trident Z 3200 8x2 16 RAM.
SSD veya HDD modeli
XPG 1TB M.2 SSD.
Ekran kartı
RX 6650XT
Anakart
MSI B550
İşlemci
R5 1600
Merhaba, sistemimi upgrade etme amaçlı RX 6650XT ekran kartı ve MSI B550 Pro Gaming Wi-Fi anakart aldım. Sistemim bu parçaların öncesinde(eski parçalar ile) hiçbir sıkıntı yaratmadan 5 senedir takır takır çalışıyordu.

PC boştayken ya da Low oyunlar oynarken hiçbir sorun yaşamıyorum, fakat PUBG - Warzone gibi gerçekten sisteme yük bindiren oyunlar açtığım zaman sistem donup kilitleniyor ve monitöre görüntü vermeyi kesiyor.(not: Sadece monitöre gelen görüntü gitmiyor sistem çöküyor, kasa & fanlar RGB aydınlatmalar normal şekilde çalışmaya devam ediyor)

Denediğim işlemler;
-RAM'lerimi tek tek takarak sistemi açıp kontrol ettim sorun devam ediyor RAM'lerde sorun yok.
-Radeon uygulamasından kartın frekans hızını düşürüp denedim %25'e çektim çözüm olmadı. (AMD kartlarda aşırı overclock sebebi ile WattMan hatası oluşup sistemi kapatabiliyor)
-Tüm sürücülerim güncel ve Windows 10 lisanslı sürüm kullanıyorum.

Daha öncesinde PSU'dan şüphelenerek arkadaşın 850W güç kaynağını test amaçlı alıp 1 saat denedim ve sorun olmadı. Buna güvenerek gittim 850W Gold+ kaliteli bir PSU aldım. Meğer o gün şansa kapanmamış, şu anda tekrar sorunum devam etmekte boş yere PSU almış oldum.
 
Ekran kartını tam takamamış veya yuvaya hasar vermiş olabilirsin farklı bir anakart ile test edersen iyi olur.
Aynı anakart ile farklı Ekran kartı taktığımda sorun olmuyor.

Bu sorunu SSD'den yapabilirmi ? SSD'ye arıza testi yapmanın bir yolu varmıdır ? Elimde Samsung 860Evo 250GB'lık bir M2 SSD Var. 1TB'lık aldığım ve eski anakartımda 1 yuva olduğu için kullanmıyordum(öncesinde sağlamdı). Şimdi 2 Yuva olduğu için 2 SSD'yide taktım ve 250GB'lık eski SSD'ye windows işletim sisteminide kurdum.

Sürekli sistem kilitlerek resetlemek zorunda bıraksa KESİNLİKLE ssd'den olabilir diyeceğim fakat sadece oyunlarda(yüksek güç tüketen oyunlar sadece) yapıyor.

Oyunlar eski 250GB'lık SSD'mde değil,sadece windows onda kurulu.
 
Son düzenleme:
Crystal disk programını yükleyip veya resimdeki seçenegi kendi BIOS'undan bularak diski test edebilirsiniz ama bence sorun ekran kartında yine de test etmek mantıklı bir de Win+CTRL+Shift+b ile ekran kartını reset atıp da dener misin sonuçlara göre sorunu söyleyebilirim.
 

Dosya Ekleri

  • c03479959.jpg
    c03479959.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 13

Geri
Yukarı